7 всъдехода, за които няма прегради и лоши пътища (СНИМКИ)

 • 29.04.2019 11:00 /
 • 6355 /
 • 4
7 всъдехода, за които няма прегради и лоши пътища (СНИМКИ)

В зората на автомобилната индустрия абсолютно всички автомобили били на рама. Въпреки това, с течение на времето, инженерите започнаха да изоставят тази технология като ненужна в полза на по-напредналите, но по-малко надежднии. 

Въпреки това повечето автомобили за шофиране в сурови офроуд условия все още са монтирани на рама. Нека да разгледаме най-добрите образци на такива автомобили за последната година.

Най-краткото описание на предимствата на тези 7 всъдехода пред многобройните кросоувъри с две думи е, че за тях няма прегради и лоши пътища.

1. УАЗ "Патриот"

Типичен пример за такъв всъдеход е руският УАЗ "Патриот". Основното и неизменното предимство на този автомобил остава неговата достъпност на пазара за широк кръг автомобилисти.

Моделът има прилично качество на каране, което му позволява да се справи не само с лошите пътища, но и с изненадите на пресечен терен.  Най-важното е, че още от създаването му УАЗ е предназначен за шофиране в страни, където качеството на пътищата е традиционно лошо.

2. Haval H9

Не е най-известният автомобил, но наистина е изключителен джип. Произвежда се от Haval H9. През последната година колата успя да получи значително признание на пазарите в Азия и Русия. Много експерти са склонни да наричат Haval H9 най-добрия рамов всъдеход от Поднебесната империя. 

Автомобилът е с модерен облик и добро оборудване. Освен това, китайският продукт се отличава с отлично съотношение цена /качество, което е още един глас „за“ при избора на SUV.

3. Mitsubishi Pajero

Ако се интересувате от джипове с "родословие", то определено трябва да погледнете този класически японски самурай. Мощният двигател с 250 конски сили осигурява прилични динамични качества и висока проходимост. Има възможност за свързване на предния мост. Колата е толкова мощна, че тежката каросерия не е проблем за нея.

4. Jeep Wrangler

Още една легенда в областта на SUV сегмента. Модел и марка, които днес не се нуждаят от представяне. Последното обновяване беше запомнено от експертите и феновете на автомобила на първо място с повишеното ниво на комфорт. В същото време колата не може да се нарече "лукс". Повечето шофьори се съгласяват, че предложеното ниво на качество и оборудване в Jeep Wrangler е напълно съобразено с цената му.

5. Nissan Patrol

Нуждаете се от нещо голямо и брутално? Тогава обърнете внимание на последното поколение на японския SUV Nissan Patrol. Колата е станала малко по-голяма, още по-якя и най-важното - по-мощна. Въпреки някои радикалните промени, автомобилът си остава „пионерът”, който не знае препятствия по пътя си в по-голямата част от ситуациите.

6. Mercedes-Benz G-класс

„Немецът“ от Щутгарт не излиза толкова често извън цивилизованите пътища. Това обаче не означава, че Mercedes-Benz G-класа е лош SUV. Основното му предимство е наистина големият асортимент от двигатели, както и огромен потенциал за извършване на модификации и подобрения. Последните поколения могат да се похвалят и с напреднали „помощници“ за водача.

7. Toyota Land Cruiser

В заключение не може да не се спомене такава кола като Toyota Land Cruiser. Много автомобилисти смятат този SUV за абсолютен фаворит на пазара. Трябва да се признае, че в много отношения това е вярно. Традиционното японско качество, съответната цена и най-новите технически иновации правят Land Cruiser изключително привлекателен автомобил./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Жоро
  29.04.2019 12:16
  Как я няма Лада Нива ?
 • ydfftr
  29.04.2019 12:28
  Тойота и Нисан... другите да чакат
 • aaбб
  30.04.2019 18:22
  ленд ровер дефендер , форд рейнджер
 • шофер
  06.05.2019 18:59
  #2 е китайско менте. Не може да стои до Г класата дории на снимка! Аматьори несретници!