Защо старите шофьори не сгъват огледалата си на обществени паркинги

 • 21.12.2022 9:43 /
 • 5247 /
 • 2
Защо старите шофьори не сгъват огледалата си на обществени паркинги

За нестандартни техники, които помагат за поддържането на автомобила в нормално техническо и естетическо състояние, собствениците на автомобили най-често научават в хода на личната комуникация помежду си. Ние изкарваме този вид "тайни" в публичното пространство, пише Факти бг.

Какво правят повечето собственици на автомобили с огледалата на колите си, оставяйки ги на паркинга? Много често тази отговорност се поема от „умната“ електроника на превозното средство, защото много съвременни автомобили могат да се похвалят с опция за автоматично сгъване на огледалата.

В същото време по-голямата част от собствениците на автомобили са убедени, че огледалата за обратно виждане, притиснати към каросерията на паркинга, са необходимост. Възможно е да се съгласим с това твърдение, но само отчасти.

Така че, когато колата е паркирана успоредно на бордюра на улицата, сгъваемите огледала са благодат. Поне това, което е към пътното платно. Освен, че някой може да го отнесе, мръсотията от колелата на движещо се превозно средство лети върху отвореното огледало . А кой обича след това да бърше засъхналите следи от пътната кал от огледалото?

Като цяло, когато успоредно паркирате на улицата, има смисъл да сгънете огледалата за обратно виждане. Но в случай на паркиране на коли една до друга, сгъването на огледалата влошава положението за вас. И не се притеснявайте, че ако ги оставите да стърчат, ще се върнете и ще откриете, че нещо им се е случило. Обратното е по-лошо!

Спомнете си поведението си, когато паркирате до кола с неприбрани огледала – какви са вашите действия? Вие маневрирате, оставяйки по-голяма празнина между вашия автомобил и този до вас.

В крайна сметка трябва да вземете предвид не само размерите на каросерията му, но и изпъкналите елементи, като огледалата. В допълнение, те също са "отворени" на вашата кола, защото в противен случай е трудно да паркирате назад...

В резултат на това вие сте принудени да поставите своята кола малко по-далеч от съседната кола, като без да се замисляте правите това заради изпъкналите ѝ странични огледала.

Това е полезно преди всичко от гледна точка на запазването на боята на вратите и калниците. В крайна сметка, когато колите са близо една до друга, при слизане отворената врата често удря вратата на съседна кола.

Поради това боята страда. И когато автомобилите (благодарение на несгънати огледала ) са паркирани на малко по-голямо разстояние, шансовете колата ви да бъде ударена от вратата от несръчен или дебел колега шофьор или негов спътник са значително намалени. Ето защо опитните шофьори оставят огледалата на колите незгънати.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Ееееее
  21.12.2022 20:21
  тази статия ме порази. Такъв лесен трик, а аз цял живот да внимавам като отварям вратите да не дрънна съседната кола.
 • Борисов
  23.12.2022 7:39
  Та това е бая малоумно. Те огледалата се сгъват след като си вече паркирал а не преди това