Защо автоексперти съветват шофьорите да търкат предните си стъкла с картофи ВИДЕО

  • 17.10.2023 9:34 /
  • 5558 /
  • 1
Защо автоексперти съветват шофьорите да търкат предните си стъкла с картофи ВИДЕО

Шофьорите са съветвани да натъркат предното стъкло на автомобила си с картофи преди настъпването на зимата, за да избегнат заледяване и замъгляване при понижаване на температурите.

Експертите от John Clark Motor Group признаха, че използването на този зеленчук може да помогне за предотвратяване на заледяването и дори да предотврати замъгляването на предните стъкла, пише Daily Express.

Други експерти са идентифицирали и други предимства от използването на нишестето, включително при влажно време.

John Clark Motor Group каза: „Това наистина не е просто бабешка приказка! Натриването на срязан половин картоф върху външната повърхност може да направи огромна разлика в състоянието на предното ви стъкло.

Не само ще предпази предното ви стъкло от замръзване през зимата, но също така може да има огромна разлика.

"Нишестето в картофите действа като бариера между стъклото и въздуха и може да помогне за разрешаването на често срещан проблем като запотяване на предното ви стъкло, което затруднява виждането."

Американският канал The Weather Network също сподели този съвет във вирусен видеоклип в YouTube, обясняващ употребата на картофи.

Въпреки това, групата също така даде да се разбере, че шофьорите трябва да търкат картофи върху стъклото преди студеното време, за да извлекат пълните предимства.

Водещата Миа Гордън обясни: „Всъщност има нещо, което можете да направите предната вечер, за да подготвите себе си и колата си да избегнете замръзване на следващата сутрин.

Вземете един картоф, нарежете го наполовина и го натъркайте върху предното стъкло на колата си. Благодарение на захарта в картофа ще създадете бариера на прозореца, която ще ви помогне да предотвратите образуването на лед. На следващата сутрин просто изплакнете и избършете с чистачките на предното стъкло."

AutoBlog също повтори тази гледна точка в специално видео за "автомобилни хакове". Собственикът натрил с картоф половината от стъклото на колата си, а след това поставил чаша вряща вода под него. Изненадващо, страната без картофено нишесте се запотила, но другата половина била идеална.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • X-Men
    17.10.2023 16:22
    Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване----> https://mub.me/medik