Защо трябва да мажете спуканото стъкло на автомобила с чесън

  • 13.08.2019 10:00 /
  • 8086 /
  • 0
Защо трябва да мажете спуканото стъкло на автомобила с чесън

Всички познават чесъна като съставка, способна да придаде на храната пикантен вкус, Но освен питателната си ценност, продуктът има и антибактериално действие, заради което се препоръчва той редовно да се употребява при готвене. 

Историята на употребата на чесъна от човека датира от над 7000 години, но не всеки знае, че това растение е способно да помага при решаването и на други задачи, които е трудно да си представите. 

 

Как помага той? 

С помощта на обикновен чесън може да се възстанови пукнато автомобилно стъкло. Дори и ремонтът да не е дългосрочен, то методът ще помогне стъклото да издържи до настъпването на ремонта, 

Съставът на чесъна е богат на фруктанти - съединения на захарозата, съдържащи се във висока концентрация в това растение  Те осигуряват лепкавост, която може да се забележи по пръстите на ръцете при боравене с чесън при готвене.

Даденото вещество представлява натурално лепило. Ако по стъклото има пукнатина, то е необходимо само да разрежете скилидка чесън на две и да натриете повредената област. 

Все пак внимавайте да не се нараните, както и да не създадете допълнителен натиск върху стъклото и то още повече да се повреди. 

След това отстранете излишния чеснов сок от стъклото с помощта на салфетка или някаква друга хартия. Течността, проникнала в пукнатините, ще помогне за предотвратяването на бъдещо разрушаване на стъклото.  

Какво ви позволява да спечелите време до смяната с ново стъкло. 

Трябва да се знае, че това е само извънредна мярка и с покупката на ново стъкло не трябва да се бавите. Тази техника може да се употреби и при пукнатина на предното стъкло на автомобила 

Чесънът минимизира вероятността за това, образувалата се пукнатина да се разпространи върху по-голяма площ. 

Смяната на стъклото в този случай трябва да е първостепенна задача на шофьора. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ