Защо не трябва да се поставят различни гуми отпред и отзад ВИДЕО

 • 30.05.2020 9:20 /
 • 12215 /
 • 5
Защо не трябва да се поставят различни гуми отпред и отзад ВИДЕО

Една от най-разпространените практики и грешки на шофьорите е да слагат различни по качество и цена гуми. Обикновено новите и скъпи гуми се слагат на водещата ос. Това обае оказва голямо и вредно влияние на автомобила.

Само две устойчиви колела не недостатъчни, за да може водачът да управлява уверено автомобила си. В повечето случаи на мокра настилка колата постоянно поднася и не се държи добре на път.

Гумите играят важна роля за автомобила, тъй като влияят на устойчивостта, управляемостта, ускорението, спирането и дори на разхода на гориво. И ако те са различни, това влошава поведението на колата, тъй като параметрите им не работят по един и същи начин. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Фред
  30.05.2020 12:14
  Със съобразена според обстановката скорост е вероятно без значение родословието на гумите. Карам от години така и (доизносвам стари гуми) и в "инфарктни" ситуации си спирам добре. Колата е стабилна.
 • valeri.tzekov
  30.05.2020 12:53
  това сигурно е вярно,но важи само когато караш без да се съобразяваш с пътната обстановка.ИНАЧЕ ИДИОТИТЕ ПО ПЪТЯ НЯМА ДА СЕ СВЪРШАТ НИКОГА.
 • то е ясно
  31.05.2020 23:18
  Не е необходимо изобщо да се коментира. Една марка един размер ако заводски няма разлика в размера. Презумцията е еднакъв коефициент на сцепление.
 • Стабилно ми е
  01.06.2020 9:11
  Стабилно е, когато нямаме селянин с бмв/мерцедес/ауди на пътя. Разни лаладжии да не ми обясняват какво да правя, когато те самите не знаят! Българският автомонтьор е като маймуна с картечница освен това... самоук тиквеник, който оправя една част и разваля цели 5 системи едновременно с това!
 • Тъп от село
  01.06.2020 20:25
  Ей тва Бай Ганьо се най-умен бре!!! Па като стане пакоса все друг му виновен! П.С.Не карам ВАГ нито ВМW.