Защо монтьорите препоръчват да си купите сешоар и да го държите в колата

  • 19.11.2019 8:30 /
  • 1590 /
  • 0
Защо монтьорите препоръчват да си купите сешоар и да го държите в колата

Когато навън е все още топлата есен, повечето собственици на автомобили с чиста съвест сипват обикновена вода в казанчето за чистачките. 

И аз не съм изключение, но това направи така, че аз се оказах съвсем неподготвена за внезапното застудяване. 

Спаси ме съвет на автомобилен механик, който ми каза, че трябва да си купя портативен сешоар и винаги да го държа в колата си. 

Използването на сешоара е най-лесният начин да разтопите течността в казанчето. За собствениците е най-добре да си купят портативен сешоар, който се захранва с ток от запалката. 

Достатъчни са само един 15 минути, за да се сгреят тръбичките и казанчето. След това замръзналата, но вече разтопена вода, трябва да се смени с течност, пригодена за зимни условия. 

При това използването на портативния сешоар не е единственият начин, по който вие може да решите проблема, с който често се сблъскват собствениците на автомобили. 

Ето още няколко варианта. 

Топъл гараж 

Ако вие сте установили, че течността в казанчето за чистачките е замръзнала, може да преместите колата си в топло помещение - в подземен гараж и така нататък. 

Сложността обаче се състои в това, че заледената течност ще трябва да се разтопява дълго, особено ако казанчето е напълнено до горе. 

Този метод ще ви бъде от полза, ако не бързате за никъде. 

Спирт 

 

Спиртът, както е известно, разтопява леда. Но това е много бърз и не много евтин способ. 

Освен това, колко шофьори ще возят със себе си тубичка със спирт. 

Зимна течност, която не замръзва 

Някои шофьори ще се опитат да налеят зимна течност за чистачки в казанчето. Но този метод има съществени недостатъци. 

Ако казанчето е пълно с вода, там много зимна течност няма да влезе. Ако водата също е замръзнала и в тръбите, то ледът няма да може да бъде разтопен по този начин. 

Освен това, зимната течност дава много бавен ефект. 


Вряла вода 

Този вариант също има някои недостатъци, както и предишните. Освен това, възниква въпросът относно това, какво да се прави с размразената вода, ако тръбичките продължават да са задръстени с лед?

Естествено, може да се използва шприц, но схемата става доста сложна. В крайна сметка най-добрият метод за размразяване си остава преносимият сешоар. 

КОМЕНТИРАЙ