За какво е нужен загадъчният бутон под таблото на повечето коли СНИМКИ

 • 24.01.2020 9:50 /
 • 67417 /
 • 2
За какво е нужен загадъчният бутон под таблото на повечето коли СНИМКИ

В конструкцията на съвременния автомобил има много устройства, бутони, лостове и други подобни елементи, целта и функцията на които може да бъде изключително трудна за разгадаване.

Особено ако човек не прибягва до помощта на ръководството за употреба. Ярък пример за такъв „аксесоар“ е особен бутон, който може да се намери (най-често) под таблото на много автомобили, особено японски и американски, но също така и френски, италиански.

Първо очертаваме следната ситуация. Колата се движи по пътя и случайно попада в сравнително голяма яма, след което тахометърът пада до 0, а машината започва постепенно да забавя, като активно губи скорост.

В такава ситуация става напълно ясно, че двигателят е заглъхнал. Шофьорът се изтегля отстрани на пътя и спира, след което започва да прави последователни опити да стартира двигателя.

Водачът прави опит след опит, стартерът на колата завърта стабилно двигателя, но колата не тръгва. Съществуващите симптоми ясно показват, че проблемите се крият или в подаването на гориво, или в системата за запалване. Проверката на двигателния отсек не влиза в хармония с тази версия, тъй като няма изключени маркучи или проводници.

3 начина да спасите корпуса на автомобила, който е започнал да ръждясва

И така, какво се е случило с автомобила, и какво общо има това със загадъчния бутон.

Както често се случва, отговорът лежи буквално на повърхността. Такива ситуации често се случват по пътищата с автомобили от японско и американско производство, които са оборудвани с инерционен прекъсвач на горивната помпа.

Той е необходим, за да се изключи подаването на бензин в случай на инцидент. На практика, обаче, това оборудване понякога сработва от обичайна "среща" с по-голяма дупка например.

Кои са сигурните признаци, че е време да се сменя спирачната течност на колата

Споменатият проблем може да се реши с помощта на споменатия бутон. Най-често той се намира някъде под таблото на колата. Има обаче и някои изключения. Например, в редица френски автомобили, бутонът обикновено се намира в двигателното отделение. Натискането му възобновява нормалното подаване на гориво.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • бачо Кольо
  11.09.2020 19:43
  Ей,вие открихте топлата вода!
 • До бачо Кольо
  12.09.2020 17:11
  Ей, бачо Кольо, ти откри коментарите!