Всичките плюсове и минуси на автомивките

  • 30.05.2023 7:56 /
  • 10627 /
  • 0
Всичките плюсове и минуси на автомивките

Става дума за всички видове: автомивки на самообслужване, автоматични или роботизирани и класически. Какво е важно да обърнете внимание при избора на автомивка , казаха експертите.

Автомивки на самообслужване

Това е най-бюджетният и най-бърз вариант, но е важно да се вземат предвид някои критерии:

Наличието на затворено и отопляемо помещение. Не се препоръчва използването на открити мивки при температура на въздуха под минус 10.

Функции за плащане (терминал за получаване на ресто или банкноти, машина за обмен на пари срещу жетони, попълване на сметка на специална карта чрез постерминал, безконтактно плащане.

Оборудване и режими на миене.

Наборът от опции в автомивките на самообслужване трябва да бъде подобен на услугите в традиционните станции - първоначално предмиене, измиване на каросерия, кола маска и изсушаване. Използването само на един режим само частично ще отмие мръсотията.

Плюсове: лесни за намиране навсякъде в града, евтини.

Минуси: необходими са умения за качествено измиване на автомобила, има риск от намокряне или замърсяване, не могат да се използват неотопляеми автомивки при минусови температури.

Автоматизирани

Има два вида: портал и конвейер. Порталните автомивки са U-образен портал, който се движи по статична кола, конвейерните мивки са затворен комплекс, състоящ се от конвейер и миещи модули-арки, през които се движи колата.

При избора на автоматизирана процедура е важно да имате предвид, че не можете да напуснете колата. Измиването отнема средно десет минути.

При конвейерните автомивки колата преминава през поредица от почистващи блокове за около пет минути.

Плюсове: скорост, не участвате активно в процеса.

Минуси: качество (напълно измиване на всички повърхности няма да работи).

Класически

В класическата автомивка работата се извършва от професионалисти, но има няколко момента, на които трябва да обърнете внимание:

Схема на работа (добре е, когато има няколко етапа, включително безконтактна и контактна повърхностна обработка).

Използване на точните средства и инструменти. Важно е препаратът за първата фаза да се нанесе върху сухо тяло, тъй като остатъците от вода могат да намалят концентрацията на шампоана.

Разумни разходи и време.

При класическите автомивки хубавите неща не могат да бъдат евтини, защото в цената влизат не само консумативите, но и труда на персонала. Е, също няма да стане и бързо и ефективно да си измиете колата. 

Плюсове: вие не участвате в процеса, професионалистите ще измият старателно и цялостно колата ви.

Минуси: цената е по-висока, отколкото при други видове пране, миенето продължава час или повече.

КОМЕНТИРАЙ