Вижте кои са най-евтините и безопасни страни за автомобилни пътешествия (СПИСЪК)

 • 17.03.2019 10:50 /
 • 13777 /
 • 2
Вижте кои са най-евтините и безопасни страни за автомобилни пътешествия (СПИСЪК)

Известната британска компания Veygo, която е специализирана в автомобилното застраховане и отдаването на коли под наем, проведе проучване и състави класация на най-добрите държави в света за автомобилни пътешествия. Взети са предвид много критерии - от качеството на пътната настилка, наличието на безпроблемен мобилен интернет, цената на горивото и двуседмичния наем на автомобила, до красотата на пейзажа и общата безопасност на пътищата (включително смъртността при пътнотранспортни произшествия на 100 000 души).

Експерти назоваха най-добрите автомобили за начинаещи шофьори (СНИМКИ)

Качеството и нивото на всички показатели са оценени по 100-степенна скала. И изненадващо е, че сред 41 икономически развити държави, чиито данни са проучени, нито една страна не е постигнала 100 точки. Може би критериите са били твърде високи, а може би човечеството все още има към какво да се стреми, за да направи пътищата си по-удобни и безопасни.

Най-добрите страни в света за автомобилни пътешествия

Малко вероятно е веднага да познаете коя страна победи в тази класация. Оказало се, че в настоящето най-удобната страна за автомобилни пътешествия е ... Италия.

От крайбрежните рибарски селища до заснежените планини с техните езера, днешната Италия има толкова висококачествена и удобна пътна инфраструктура, че е набрала 9 от 10 възможни звезди. По този начин оставя зад себе си САЩ, Франция, Великобритания и дори Германия и Япония.

Топ 10 на най-добрите страни в света за автомобилни пътешествия

 

1. Италия

2. САЩ

3.Япония

4. Испания

5. Канада

6. Австралия

7. ОАЕ

8. Германия

9. Франция

10. Мексико

5 причини, поради които опитните шофьори купуват бели коли

Между другото, сякаш мястото на Мексико в този топ десет също изглежда изненадващо. Но тази страна набра 5 от възможните 10 точки, главно поради ниските цени за гориво, настаняване и коли под наем, както и поради отличното покритие на пътищата.

Най-добрите страни в света за автомобилни пътешествия - глобално класиране

Ето как се разпределят местата в класацията.

Обозначения: 1. място в класацията, 2. държава, 3. цена на 2-седмичен наем на автомобил, 4. средна цена на жилище на вечер 5. обща цена на 2-седмичен наем на кола и жилище, 6. цена на горивото за литър, 7. околните пейзажи, 8. смъртност при пътнотранспортни произшествия на 100 000 население, 9. общи показатели. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • А БЕ
  17.03.2019 21:15
  Що Булгария я няма даже и в дългия списък а?
 • digi
  17.03.2019 23:35
  И пак фейкове. Мексико и безопастност !