Важни съвети как да предпазите своя скутер от кражба

  • 18.03.2023 11:50 /
  • 5698 /
  • 0
Важни съвети как да предпазите своя скутер от кражба

Паркиран е вечерта, а сутринта скутерът вече го няма - това не само е досадно, но може да излезе и доста скъпо.

Независимо дали отмъкналите го са млади хора, които се забавляват или професионални крадци, които търсят бързи пари - скутерът не винаги може да бъде намерен отново. За щастие има някои мерки за предотвратяване на това.

Производителят на моторизирани дву- и триколесни Peugeot Motocycles дава съвети как да спрем крадците, пише auto-press.

Робърт Шьон, мениджър Германия и Австрия в Peugeot Motocycles, казва - „Независимо дали става въпрос за сигурно място за паркиране или няколко ключалки – не трябва да избягвате допълнителни разходи, особено когато става дума за защита против кражба. В идеалния случай се извършва проучване преди покупката, за да разберете коя защита е подходяща за вас."

Ето какво да не правите при преминаване през дупки на пътя, за да не повредите колата

Обезопасяването започва с много елементарни неща - скутерът винаги трябва да е заключен с ключа и заключването на волана. Преди да оставите скутера, това трябва да се провери отново. Много неприятности могат да бъдат спестени и с избора на място за паркиране.

Скутерът е най-безопасен в гараж или друго заключващо се място. Ако това не е опция, препоръчително е да изберете добре посещавано място за паркиране. Това е така, защото за крадците няма да е лесно да отнесат скутера незабелязано.

След като бъде намерено подходящо място, трябва също така да се внимава да не се блокират алеи или входове, независимо колко сигурно е пространството. Ако искате скутерът да е още по-сигурен, използването на ключалки е добра идея.

Препоръчително е да използвате две брави. Заключване на спирачния диск предотвратява бутането на скутера. Той заключва предния спирачен диск и издава силен сигнал, след като скутерът се премести.

Собственици на електрически автомобили посочиха кои са най-ненадеждните СНИМКИ

За да предотвратите простото отнасяне на скутера, към неподвижен предмет може да се прикрепи здрава верига или U-заключване.

Ако имате собствено място за паркиране или гараж, скутерът може да бъде закрепен и със земни котви. При ключалките трябва да се обърне внимание на качеството, за да не могат да се разбият лесно.

Всички тези мерки намаляват вероятността скутерът вече да не е там, където е бил паркиран. Ако обаче това се случи, застраховката за скутер, която покрива и кражба е полезна идея. Това означава, че ако двуколесното не може да бъде намерено и върнато, то загубата поне се компенсира финансово.

КОМЕНТИРАЙ