Трите най-популярни схеми за измами в автосервиза

 • 15.02.2023 8:37 /
 • 16029 /
 • 5
Трите най-популярни схеми за измами в автосервиза

Почти всеки собственик на автомобил рано или късно трябва да се обърне към автосервизите.

Много от нас, шофьорите имат сервизи, които са се доказали през годините, където можете да не се притеснявате за качеството на частите и извършената работа.

Но дори и в този случай бдителността няма да е излишна, предупреждава експерт.

Той посочи три популярни схеми в сервиза. Експертът смята за най-разпространена историята с маслото, а именно, когато вместо препоръчаното се налива по-евтино и със съмнително качество.

В миналото това се правеше често, но сега тази измама е станала още по-популярна. В резултат на това вместо маслото, препоръчано за вашата кола, в сервиза се налива някакъв примитивен вариант.

Понякога това се случва умишлено, а понякога сервизът може и да не осъзнават проблема. В най-лошия случай маслото изобщо не се сменя“, обясни експертът.

Също така собствениците често са мамени с резервни части, като излязлата от строя част се заменя с фалшива или такава, която не съответства на необходимото качество. При това, обаче, пари се взимат като за оригинална част.

Друга често срещана измама са фиктивните ремонти. Операциите, посочени в списъка с назначените ремонти, не се извършват, но парите за подмяната и резервната част се взимат от собственика.

Автоекспертът съветва внимателно да координирате работата с майстора и след ремонт на автомобила да проверите къде и какви части са сменяни.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • petajeales
  15.02.2023 9:35
  Обикновените момичета искат секс точно сега, обичат да сучат и да дават в задника. По-готино е от тиндер, проверете го сами: http://redirect.sk/kiska
 • Димитър
  15.02.2023 9:51
  На мен в оторизираният сервиз на Булвария в ж.к. Люлин ми смениха бобинния блок който беше почти нов, за ми диагностират неизправност в ел инсталацията и да ми сложат нов блок на цена от 430 лв. Крадци. Никога повече няма да стъпя там.
 • Василиса Прекрасна
  15.02.2023 15:56
  А,има ли някъде нещо за,което да не ни мамят?Човекът е нещастно същество живеещо в противовес на Вселенските духовни закони за,което горчиво ще си плаща!
 • Румен
  17.02.2023 7:48
  Купувам масло. Сядам на стола и гледам. Майстора сменява маслото пред мен. Плащам му (+бакшиш). Казвам му чао!
 • Коко
  17.02.2023 8:17
  Купувам масло и филтри, отивам на вилата сменям всичко сам и сядам спокойно да си пия кафето.