Три вредни навика на жените зад волана, които водят до сериозни катастрофи

  • 02.02.2022 9:27 /
  • 1349 /
  • 1
Три вредни навика на жените зад волана, които водят до сериозни катастрофи

Управлението на транспортни средства влиза в зоната с повишена отговорност. Опасното шофиране често води до сериозни катастрофи, включващи не само щети по автомобила, но и щети за здравето, а понякога дори и смърт на хора. 

Сега ще изброим вредните навици, които може да доведат до катастрофа 

Неподходящи обувки 

Обувките на шофьора трябва да са обект на засилено внимание. Подметката трябва да може добре са се фиксира на педалите, а самите обувки удобно да са удобно прилегнали по крака. Обувките на висок ток, джапанките или свободните сандали не са подходящи за шофиране, защото вероятността да доведат до катастрофа е голяма. 

Компанията "Форд" проведе собствено изследване относно неподходящите за шофиране обувки. В антикласацията категорично водят джапанките. Работата е там, че стъпалото в такива обувки не е фиксирано добре, следователно, за преместването на крака от педал на педал се изисква повече време, отколкото е необходимо, ако шофьорът е обут в маратонки. 

В редица европейски страни за шофиране с джапанки може да ви глобят. При това сумата никак не е малка - от 90 до 200 евро. 

Опасността обаче не се свежда само до скоростта на преместване на крака от педал на педал. По време на движението нефиксираната обувка може да се изплъзне от крака и да блокира педала на спирачката. Това може да доведе до доста печални последствия.

Много дами предпочитат да шофират в обувки на токчета. Това не е най-добрата идея. Токчетата може да се заклинят в стелката и точното време за извънредно спиране може да се изпусне. 

Също не се препоръчва да шофирате и боси. Работата е там, че педалът на спирачката изисква усилие, а да го натиснете с всичка сила с голо стъпало може да не ви се и получи. 

Със слушалки и сандвич в ръка 

За съжаление, към момента санкции са шофиране с класически слушалки няма. Забранено е използването на телефон без хендсфрий, но пък това не важи за похапването на сандвич по време на движение. 

Все пак здравият разум трябва да диктува, че е по-добре да си похапнете на друго място, а по-подходящо място за слушането на музика със слушалки е диванът вкъщи или пейка в парка. 

Работата е там, че когато шофьорът слуша силно музика със слушалки, неговите реакции се забавят. За взимането на решение може да са необходими повече от 4 секунди. 

Ако автомобилът се движи със 60 километра в час, то за това време колата ще измине 67 метра. 

А ако шофьорът се храни по време на шофиране, то той отвлича вниманието си от пътя, докато отхапва от храната, при това той не държи достатъчно здраво волана с едната ръка, докато в другата държи сандвич. 

Грим въпреки всичко 

Независимо, че гримирането по време на шофиране е доста опасно, момичетата зад волана продължават да го практикуват,. Според статистиката, катастрофите, причинени от поставянето на червило или спирала, са изключително много. 

При това, огъването на ламарини заради грима не е единствената беля, която може да сподели дамите. Те също могат доста сериозно да си бръкнат в окото с очната линия или молива.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Навик
    03.02.2022 1:34
    Най-вредният навик е на дебилите, които дават книжки на такива кухи лейки.