Три признака, че трябва да обявите колата си за продан

 • 03.08.2021 8:15 /
 • 4173 /
 • 2
Три признака, че трябва да обявите колата си за продан

Всеки собственик на кола знае, че рано или късно ще трябва да продаде колата си. Основното е да изберете правилния момент, за да прехвърлите в нови ръце грижите около вашия автомобил, пише money.bg.

Ясно е, че когато използвате автомобила всеки ден и нямате финансова възможност за закупуване на друга ,по- нова, тогава по принцип не може да става дума за продажба на леката си кола.

Или , ако собственикът е свикнал да експлоатира автомобилите си изключително до изтичането на фабричната гаранция, тогава той също няма нужда да си "натоварва мозъка" с проблемите около най-подходящия момент за продажбата на поредното си возило.

В другите случаи трябва да предложите колата си за продажба в даден подходящ за вас момент, като имате предвид някои насоки.

Снимка 306423

Източник: iStock

Първа важна причина

Най-важното е техническото състояние на превозното средство. Когато, въпреки че изисква само стандартна рутинна поддръжка - подмяна на маслени филтри, изгорени крушки, ангренажни ремъци и други подобни, няма смисъл да бързате да се отървете от тази кола, ако нямате други основателни причини за това.

Но, ако започнат проблемите с големи агрегати и системи на вашия автомобили: двигател, скоростна кутия, електрическата система, кормилното управление , това означава, че общият ресурс на машината се приближава към края си. И много скоро ще са необходими наистина сериозни многократни инвестиции, загуба на време и нерви . Затова е време да се разделите с колата и да прехвърлите грижите за нея на някой друг.

Снимка 391908

Източник: iStock

Втора важна причина

Друга "камбанка" може да бъде появата на ръжда в онези части на купето, за които знаете със сигурност: не е имало повреда или друга причина за боядисване. Това означава, че лаковото покритие вече е "уморено" само по себе си - микропукнатини от естествен произход в боята и грунда са проникнали в метала. Време е да продадете такава кола.

Снимка 469692

Източник: iStock

Трета важна причина

Сред разумните основания за продажбата на автомобила може да се нарече и банална промяна в нуждите на собственика на автомобила. Например, ако децата са узрели и се "разпръснали" от гнездото на родителя, главата на семейството вече няма смисъл да поддържа многоместен кросоувър или микробус. Време е да вземете по-малко просторен транспорт.

Или обратното, когато самотен младеж става семеен и баща, неговият двуместен родстър или двуврато купе отива на пазара и вместо него в семейството се появява нещо голямо и удобно за повече хора и багаж.

Снимка 274021

Източник: iStock

Четвърта икономическа причина

Повишаването на цените на горивата също може да се превърне в стимул за подмяна на ненаситната ви за бензин и дизел кола с по-икономичен модел. Промяната на икономическия ви статус - по-ниски доходи, липса на постоянна добра работа (или обратното) , също е логична причина да продадете вашия автомобил и да го смените с по-евтин или с по-скъп.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • amerigo
  03.08.2021 13:28
  статия написана от ганьо за ганьо, ако имаш кофти стока я продай, отърви се от нея, друг да страда, грешно мислене и кофти карма, ше се мъчите още доста
 • rusev
  05.08.2021 12:29
  ТОЧНО КАЗАНО ОТ AMERIGO !!!