Три мощни чалъма за шофьорите през предстоящите студове ВИДЕО

 • 10.01.2023 9:22 /
 • 2462 /
 • 2
Три мощни чалъма за шофьорите през предстоящите студове ВИДЕО

Синоптиците са категорични - скоро ни удря зимата с всичките си екстри. Очакват се студове и снегове, които никога не са приятни за шофьорите. Така че, щом идват студове, с тях ще дойдат и съпътстващите ги проблеми с колата. Те не могат да бъдат избегнати, но може да се подготвите за тях. 

1. Как да размразите спирачките и да не счупите нищо

Ако спирачките са замръзнали, не е нужно да чукате по спирачния барабан с чук или да търсите вряла вода, за да я излеете върху механизма. Използвайте топлината на отработените газове от ауспуха. За да направите това обаче, ще трябва предварително да се запасите с подходящ маркуч.

Така че, поставете маркуча на ауспуха, стартирайте двигателя и насочете другия край на маркуча към спирачките.

2. Как стъклата да не замръзнат 

По време на силни студове и снеговалежи горната част на предното стъкло често замръзва. Просто няма достатъчно ефективност на нагревателя в купето. Дори ако зададете максималния въздушен поток отпред.

В този случай има друго решение:

Включете парното в купето в положение така, че да духа към вас. 

Насочете дефлекторите нагоре.

Позиционирайте сенниците хоризонтално.

В резултат на това топлият въздух ще тече направо към горната част на предното стъкло.

3.Как бързо да размразим казанчето с течността за чистачките 

Мнозина още от часовете по химия от училище помнят, че ледът се бои от сол, киселини, спирт и вряла вода. Проблемът е в това, от какво също се бои и лаковото покритие на каросерията и другите детайли на колата. Но все пак с доста голяма доза внимание гореща вода и дори сол може да бъдат използване за размразяване. 

За размразяване на казанчето с течност за чистачки е много ефективна.. обикновената сол.  

Ако разтворите в казанчето сол, ще се получи истински солен разтвор, способен да не замръзне дори до -20°С.

Отчетете, че в случай на използване на подобен солен разтвор за чистачките може да започне интензивна корозия на металните части на каросерията на автомобила и елементите от алуминиева сплав. Затова агресивната течност трябва бързо да се отстрани, без да включвате чистачките.  

Най-добре това може да се направи с маркуч с помпичка за изпомпване на гориво. Да се източи соленият разтвор може през гърловината на казанчето. 

След това е необходимо то да се промие. За целта е необходимо да го напълните 2-3 пъти с чиста вода и да я изпомпвате. За по-голяма ефективност във водата може да разтворите малко зимна течност за чистачки.  

Бонус - погледнете как леко и безопасно може да размразите стъклото след леден дъжд с помощта на найлоново джобче от офиса: 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Бате Гойко
  10.01.2023 13:58
  Дир-а,дотам ли я докарахте,че да ни предлагате съвети от руските цървули-бедняци?!Ще слагаме сол в казанчето,когато разни видове незамръзващи течности се продават под път и над път?!И тъпият номер със сенниците....Малоумници!
 • радул мисирков
  18.01.2023 18:45
  Ша слагаме алкохолу щото има и за нас има и за чистачкити