Това са нещата, които шофьорите трябва винаги да носят със себе си

 • 20.08.2023 12:50 /
 • 6406 /
 • 2
Това са нещата, които шофьорите трябва винаги да носят със себе си

Едва ли някой харесва багажникът и салонът на колата му да са пълни с различни резервни части, инструменти, парцали и други вещи. Въпреки това, не можем да минем без някои от тях. Ето какво трябва винаги да носите със себе си, според много специалисти.

- Съвременният човек не може да живее без смартфон или други подобни устройства. Затова трябва да имате зарядно за кола. И най-добре качествено, фирмено.

- Хартиени кърпи, салфетки, парцали - тези неща са обезателни за автомобил. 

- Гаечен ключ за закрепване на колелата. Един добър гаечен ключ все още не е попречил на никого, но напротив, помогнал е на много хора. Ако е необходимо, може да се използва и не по предназначение, защото на пътя възникват различни ситуации.

- Изолационна лента или скоч. Това са универсални вещи. Те могат да помогнат в най-трудната ситуация.

Кои са причините батериите на електрическите коли да се палят

- Резервен ключ. Понякога се случва, че ключът изведнъж изчезва някъде и не можете да го намерите. Ето защо винаги трябва да разполагате с резервен ключ.

- Кабели за прехвърляне на ток от друга машина, за да стартира колата ви. За някои автомобили такива кабели са много необходими.

- Химикалка и тетрадка. Тези предмети, въпреки архаичността им, могат да бъдат полезни за водача. С тях животът на шофьора е по-лесен, защото не винаги е възможно да се използват устройства.

- Универсален инструмент. По пътя би бил много полезен универсален инструмент, който има няколко функции като например рязане и пилене.

Експерти обясниха как да защитим автомобилите от кражба с по-прости средства

- Фенерче. Обикновеното фенерче ще ви помогне да намерите паднали ключове в тъмното. Като цяло е изключително полезно за пътуване с автомобил.

- Вода. Тя винаги е необходима при пътуване, особено далечно. За пиене, за измиване на ръцете, за избърсване на предното стъкло ...

- Комплект за първа помощ. Не оставяйте аптечката в салона. Мястото й в багажника. Не забравяйте, че лекарствата имат срок на годност, проверявайте ги.

- Туба за резервно гориво. Пътищата сега са пълни с бензиностанции, но няма да е излишно малко количество резервно гориво в багажника, което да ви помогне в трудна ситуация. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • бмв
  20.08.2023 15:32
  E имам гидоре с 220 части в багажника, но при тия коли и тая техника, по-скоро трябва поялник и няколко резервни транзистори/резистори/ИС и програматор определено, ако ще си правите компа на пътя.
 • Тити
  22.08.2023 7:43
  За теслите кофа с ток или агрегат :-)