ТОП 5 на най-безполезните екстри в колата

 • 26.02.2020 9:07 /
 • 15132 /
 • 6
ТОП 5 на най-безполезните екстри в колата

Когато се впуснете в закупуването на нов автомобил, ще останете изненадани колко всевъзможни допълнителни екстри ще изтъкнат пред вас търговците. Колко биха ни били полезни те обаче и заслужава ли си да ни надуят цената заради тях?

Представяме на вашето внимание ТОП-5 от най-безполезните опции в модерен автомобил.

1. Старт / стоп
Много от шофьори се опитват да изключат именно старт/стоп системата, най-вече заради забавянето, което се получава при тръгване. Оказва се, че повечето автомобили губят до 1,5 секунди на спиране , което изглежда малко, но ако се натрупа във времето, съвсем не е така.

Проучване доказа, че системата далеч и не се отразява позитивно на джоба ни. Оказва се, че се наблюдавам разлика от 0,1 л/100 км при използването й. При тези цени на горивото, това едва ли си заслужава.

Има и още нещо – включването и изключването на двигателя в задръствания и светофари натоварва стартера и най-вече неговата батерия.

2. Безключов достъп
Ако за отмъкване на кола със стандартна ключалка крадецът се нуждае от специални инструменти и съответно подходящо място, при безключовия достъп нещата са далеч по-лесни.Достатъчно е нападателите да прехванат сигнала с помощта на специално реле.

3. Нископрофилни гуми
Този тип гуми придават по-агресивен вид на автомобила и безспорно се харесват на много хора. Те обаче лишават возенето от комфорт. Този тип гуми приближават автомобила по-близко до земята, като усещането не е от най-приятните. Също така шумът е доста по-силен, който се получава.
 

4. Панорамен покрив
Главното предимство на автомобила с панорамен покрив е ефектният външен вид и усещането за повече пространство. Със сигурност е приятно да наблюдаваш небето и зведите, но все пак живеем на земята. При отворен покрив в автомобила влизат какви ли не гадости, което прави пътуването доста неприятно.

Друг проблем е слънцето, което може да превърне салона на колата в парник. Климатикът също никак не обича панорамния покрив, тъй като през зимата той замръзва, а през лятото се нагорещява. И в двата случая климатичната система се подлага на допълнително натоварване.

5. Светодиоди
Напоследък автомобилните производители започват все по-често да предлагат задни LED фарове като опция. Те изглеждат красиво, разбира се, но имат значителни недостатъци. Основният недостатък на задните LED светлини е проблемът с ремонта.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Лаик
  26.02.2020 20:30
  Моля, обяснете на лаика, следните неща: 1. Как се прихваща радиосигнал с реле? 2. Кое е по-правилно - ниЗкопрофилна или ниСкопрофилна?
 • Бай Хой
  27.02.2020 14:24
  И журналята вече са неграмотници. НиЗкопрофилни при това.
 • И ТО ...
  27.02.2020 17:57
  НИЗКОПРОФИЛНИ СВЕТОИДИОТНИ НЕГРАМОТНИЦИ!
 • ГРАД КОЗЛОДУЙ
  28.02.2020 2:56
  АУДИ НОМЕР1 КОЛА за каране
 • ДО ЛАИК
  28.02.2020 7:45
  ТОЗИ ПЪТ СА НАПИСАЛИ ПРАВИЛНО БЕ ,КАУН...
 • Анонимен
  28.02.2020 9:29
  От всичко написано, само това за старт/стоп системата е горе-долу вярно. Другото са глупости.