Топ 5 на нарушенията, които водят до побоища по пътищата

  • 03.01.2020 10:20 /
  • 1044 /
  • 0
Топ 5 на нарушенията, които водят до побоища по пътищата

Експерти представиха списък с нарушения на правилата за движение, които могат да доведат до физически спречквания с други участници. Като основна причина за спречквания, експертите определиха ситуацията, когато пътят е блокиран от автомобил вляво на пътното платно.

Кои са най-добрите двигатели на 2020 година

Те отбелязват, че не е добра идея шофьорът да оставя под предното стъкло лист хартия с телефонния си номер. В зависимост от времето на чакане недоволство на шофьорите може да ескалира и това да доведе до физически спречквания. Освен това, подобно нарушение се наказва и с глоба от органите на реда.

Конфликтните ситуации често възникват и в задръствания. Въпреки наказанието, предвидено в Закона за движение по пътищата, някои шофьори смятат, че бързат повече от други и заемат аварийната или бус лентата. След като опитат да навлязат в общия поток, тези шофьори рискуват да си навлекат гнева на други участници в движението.

5 практични съвета за справяне със запотяването на прозорците в колата

Експертите отбелязват, че нежеланието да се пусне колата в лентата за движение също може да доведе до непредвидими последици. В този случай конфликтът е най-вероятен в случаите, когато шофьорът демонстративно увеличава или намалява скоростта, само за да предотврати навлизането на колата. Рано или късно подобно поведение се наказва.

КОМЕНТИРАЙ