Топ 10 на най-евтините и икономични автомобили

  • 08.01.2020 10:05 /
  • 12025 /
  • 0
Топ 10 на най-евтините и икономични автомобили

Експертите от немския автомобилен клуб ADAC редовно правят изчисления свързани с финансовите разходи за придобиването и поддръжката на най-различни автомобили.

За бъдещите купувачи тази информация е важна помощ при вземането на решение за или против даден модел. Защото не само покупната цена, но и загубата на стойност, разходите за гориво и поддръжка, също са част от общите финансови разходи за автомобила ви.

Продават най-невероятния Ford Mustang за всички времена (СНИМКИ)

Поради тази причина, при изчисленията за подредбата в тази класация, са взети предвид много фактори – цена на автомобила, вид на двигателя и горивото, разходи за техническа поддръжка, размера на гумите, цена на застраховките, общата амортизация и обезценяване, и даже цената за ежемесечно измиване на автомивка.

В тези средни изчисления експертите на клуба предполагат, че новият автомобил ще се кара за пет години, като през това време ще покрие 75 000 километра. Това съответства на годишен пробег от 15 000 километра.

В таблицата цените за месечните разходи с всички включени фактори са изчислени на базата на 5 годишен период и пробег по 15 хил. км годишно:Победителят в сравнението на разходите за нови автомобили е Dacia Sandero SCe 75 Access.

Mercedes W210 от аукцион изумява с идеалното си състояние (ВИДЕО)

Решаващ в този автомобил е ниската покупна цена и следователно изключително ниската амортизация за 5 годишния период./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Източник: "Дарик"

КОМЕНТИРАЙ