Съвети, които ще ви помогнат да удължите живота на гумите

  • 21.10.2022 10:50 /
  • 2018 /
  • 0
Съвети, които ще ви помогнат да удължите живота на гумите

Адаптираният стил на шофиране служи не само за осигуряване на пътна безопасност, а и за осигуряване от гумите на „благодарност“ за собственика си с по-дълъг живот. Това е особено вярно при зимни пътни условия.

Разположението на ламелите в профила и съставът на каучука на зимните гуми са съобразени с външните условия, за да продължи осигуряването на необходимата безопасност при шофиране в сняг, лед и студ.

Резултатът - съпротивлението при търкаляне е по-високо при зимните гуми и оказва по-голямо влияние върху енергийната ефективност на гумите. Абразията също е по-голяма и в същото време налага гумите да се сменят след няколко години, тъй като дълбочината на протектора вече не е достатъчна.

Въпреки това, с правилен стил на шофиране и внимателно боравене с гумите, шофьорите могат да си гарантират, че могат да шофират дълго време и преди всичко безопасно с новите си зимни гуми, пише auto-press.

Налягането в гумите има голямо влияние върху дълготрайността на гумите. Дори малко по-ниското в сравнение със спецификациите на производителя могже да доведе до ненужно високо съпротивление при търкаляне и по този начин до по-голямо износване.

Пример - ако гумите са недонапомпани с 0,4 бара, експлоатационният живот на гумата се намалява с 30 процента. В същото време разходите за гориво ще се увеличат с два процента.

Ето къде разрешиха цифровите рег. номера на колите и какви са предимствата им СНИМКИ

Всеки, който иска пестеливо да използва гумите си, трябва редовно да проверяват налягането в тях на всеки две седмици и да добавят налягане, ако е необходимо, според спецификациите на производителя, споделят специалисти от Continental. Информацията се намира в ръководството за експлоатация, на вратата на водача или пътника или от вътрешната страна на капачката на резервоара за гориво.

С нивото на налягане не бива и да се прекалява, тъй като прекомерното налягане също има отрицателен ефект върху експлоатационния живот на гумите и техните характеристики на шофиране.

Колите с тези скоростни кутии ще ви създадат големи проблеми

Стилът на управление с бързо ускоряване, спиране вместо движение по инерция и шофиране през завоите с висока скорост – с една дума спортният, е опасен не само през зимата, но и влияе върху продължителността на живота на зимните гуми, като износва протекторите на гумите по-силно.

Гумите се третират по-нежно, когато водачите възприемат далновиден стил на шофиране. Това включва поддържане на достатъчно разстояние до превозното средство отпред и движение по инерция, доколкото е възможно, преди спиране на червени светофари и знаци за спиране, вместо спиране на спирачки.

 

КОМЕНТИРАЙ