Специалист посъветва нагледно във ВИДЕО как да седим правилно в колата

  • 23.03.2019 9:20 /
  • 19036 /
  • 0
Специалист посъветва нагледно във ВИДЕО как да седим правилно в колата

Британският автопроизводител Jaguar представи видео, което ще бъде полезно дори за опитни автомобилисти. В клипа се разказва как да застанете правилно зад волана.

Правилата за позициониране на водача са изготвени от лекаря Стив Ейли, старши медицински специалист в Jaguar. Видеото съдържа някои прости съвети за шофьори, които ще ви помогнат да се настаните удобно зад кормилото и най-важното - правилно.

Вижте кои са най-евтините и безопасни страни за автомобилни пътешествия (СПИСЪК)

Първият съвет е да изпразните джобовете на панталона. Те могат да пречат на свободното движение. Освен това, Айли съветва да поставите облегалката на стола в такава позиция, че гръбначният стълб на водача да заеме вертикално положение. Необходимо е да се седне така, че тялото напълно да докосва повърхността на мястото. Лактите и коленете на водача трябва да са леко свити. При завъртане на волана раменете на водача трябва да са облегнати.

Експерти назоваха най-добрите автомобили за начинаещи шофьори (СНИМКИ)

Спазването на тези препоръки ще помогне на шофьорите да се чувстват по-уверени в шофирането, да забравят за дискомфорта и умората, докато пътуват, казват от Jaguar. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ