Собственик на Tesla обясни какво трябва да знаем за електромобила преди закупуването ВИДЕО

  • 27.05.2023 12:50 /
  • 7365 /
  • 0
Собственик на Tesla обясни какво трябва да знаем за електромобила преди закупуването ВИДЕО

Мат Дънадел, собственик на два автомобила Tesla Model Y, говори за характеристиките на електрическите автомобили, които трябва да знаем, преди да купите електрическия кросоувър.

В своето видео ревю той разказва как се променя животът на човек, преминал към електрическа кола. Става ясно какъв е процесът на зареждане и постоянната загриженост за оставащия пробег, защо започва да притеснява износването на гумите, каква е уловката на рекуперативното спиране, поддръжката и много други аспекти.

Дънадел притежава Tesla Model Y Performance от 2022 г. и Model Y Long Range от 2021 г., като и двата кросоувъра имат по два двигателя и следователно задвижване на всички колела.

Първият, с пробег след зареждане от 488 км, може да ускори до 100 км/ч само за 3,5 секунди. Вторият може да измине 530 км, но ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Един от основните проблеми е обслужването. Популярността на Tesla сред купувачите на електрически автомобили доведе до голямо натоварване на сервизната мрежа, която, въпреки че се развива, не успява с търсенето. Времето за чакане непрекъснато расте, а това причинява неудобства.

Специалисти изясниха кои премиум коли и кросоувъри имат най-нисък реален разход на гориво СНИМКИ

Друг недостатък на Tesla е липсата на Android Auto и Apple CarPlay. И двете системи са популярни и ви позволяват да показвате работата на смартфон приложенията в информационно-развлекателните системи на автомобила. Tesla използва собствен софтуер.

Дори на станции за бързо зареждане трябва да отделите 15 минути, за да презаредите батериите и да изминете още 250-300 км. И не е лесно да свикнете с това след кола с двигател с вътрешно горене, когато за няколко минути можете да напълните пълен резервоар и да не мислите за това 500-700 км.

Електромобилите имат повишено износване на гумите поради високия въртящ момент и рекуперативното спиране. Гумата се износва два пъти по-бързо. Самата система на рекуперативното спиране, която зарежда батерията по време на забавяне и спиране, изисква известно време за свикване и нейната работа може да изглежда малко агресивна.

Пътуванията на дълги разстояния трябва да се планират, като се вземе предвид наличието на зарядни станции и времето, необходимо за зареждане на батериите. Следователно някои места на картата може просто да са недостъпни.

Защо се взривяват ел. скутерите и как да избегнем инцидент

Освен това електрическият автомобил не подлежи на тунинг. Може по някакъв начин да унифицирате външния му вид, но нищо не можете да направите с двигателите.

И електрическият кросоувър освен това има по-голямо съпротивление на насрещния въздушен поток, което се отразява в консумацията на енергия и оставащия пробег. Ето защо, според Дънадел, когато се избира електрическа кола, има смисъл да се избират по-ниски модели, с обтекаеми форми.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ