Шофьори от Якутия разкриха незаменими трикове как да си топлим колата ВИДЕО

  • 18.01.2021 8:39 /
  • 4133 /
  • 1
Шофьори от Якутия разкриха незаменими трикове как да си топлим колата ВИДЕО

В условията на температури под -50°С далеч не всеки автомобил може да бъде експлоатиран нормално. В Якутия са много популяни Toyota Land Cruiser и УАЗ Патриот, но и по-прости коли, като Lada Granta, също могат да се справят с екстремните студове с помощта на някои доработки. 

Традиционният метод за затопляне на колата в северните региони на Русия е залепянето на втори стъкла върху първите. Но този начин има един доста сериозен негатив - голямата цена.

Например, предно стъкло за Lada Granta в град Мирний струва 7000 рубли (около 150 лева), разказва авторът на Youtube-канала "Северний Патрик» Владислав Третяков.

Затова в качеството на временна мярка той е решил да пробва да залепи на стъкланата на колата прозрачен филм от Полиетилентерефталат. 

Полиетилентерефталатът е практичен и здрав материал, използван в редица сфери - от хранителната до космическата индустрия. 

Филм от материала с дебелина от 5 милиметра авторите на канала вече са пробвали да залепват на стъклата на Нива и УАЗ Патриот, като резултатът е бил доста добър: видимостта е била отлична, нямало е замръзвания и почти е нямало отблясъци. 

Авторът на видеото разказва още, че филмът също може да се маха по време на краткото якутско лято, за да може да се отварят страничните стъкла на автомобила. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • filma se kazva folio
    18.01.2021 12:34
    davaha go po diema