Проверено: Може ли да напомпаме автомобилна гума с пожарогасител

  • 24.07.2019 8:00 /
  • 1463 /
  • 0
Проверено: Може ли да напомпаме автомобилна гума с пожарогасител

С това се е сблъскал почти всеки собственик на кола: да се изминат още 2-3 километра до крайната точка, но гумата е спаднала - какво да се прави? Зевзеците от "Гараж 54" пробваха три народни метода - да се надуе гумата с помощта на газовете от ауспуха, да се надуе гумата с помощта на въздуха в останалите гуми и, най-интересният, да се надуе гумата с пожарогасител. 

Все пак трябва да отбележим, че първо тестът бе направен с прахов пожарогасител, а едва след това с пожарогасител с въглероден двуокис. 

Това е един от случаите, в които експериментът се води за успешен. Опитът показа, че първите два способа имат минуси - горещият въздух от ауспуха може да изгори ръката на помпащия, а гладната смес от пожарогасителя може пък да я замрази. Най-удачен се оказа начинът с предаването на въздуха от една гума в друга - всичко работи, а странични ефекти няма. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ