Проверен метод: Как да разберете дали генераторът е неизправен, без да излизате от колата

  • 13.06.2020 9:20 /
  • 8177 /
  • 1
Проверен метод: Как да разберете дали генераторът е неизправен, без да излизате от колата

Автомобилният генератор не излиза от строя за един ден. Но в един момент колата може просто да откаже да се движи. В същото време, проблемите с генератора могат да бъдат открити напълно самостоятелно и навреме, без да се използва специално оборудване.

Съществува един метод, който е проверен през годините от много опитни водачи на автомобили. Днес ще ви разкажем за него.

Как да проверите генератора на автомобила, ако нямате специален тестер под ръка и няма как бързо да посетите сервиз? Всъщност всичко е изключително просто.

На първо място, заслужава да се отбележи, че най-добре е да извършите проверката в гаража си, а ако нямате, то някъде пред голяма стена. Колата трябва да бъде поставена така, че светлината на фаровете й да пада върху тази стена. След това трябва да се приложи проста процедура.

Трябва ли да се смазват болтовете на колелата на колите и какво е мнението на производителите

Първо трябва да се стартира двигателят, след това се включват фаровете, а веднага след това пускаме всички най-мощни консуматори на енергия в колата. Към тях включваме отоплението на стъклата, отоплението на седалките, климатика, аудио системата, светлината в салона и др.

Веднага след като това е направено, започваме да наблюдаваме поведението на светлината на лампите във фаровете на автомобила.

Ако след включване на допълнителни енергийни източници светлините са започнали да светят по-слабо, то тогава има сериозни проблеми с генератора на колата.

Как правилно да се затегне запалителната свещ на колата, за да се намали разхода

Също така, за наличието на проблем свидетелства отслабването на светлината при включване на устройства с последващо възвръщане на яркостта до "нормалното" ниво. Ако светлината на фаровете изобщо не се е променила, това означава, че генераторът се намира в напълно изправно състояние, като той не се нуждае от проверка или обслужване. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Аве Аз
    16.06.2020 22:10
    Майко мила. За първото - чул-недочул. За предпоследният абзац - необходим е преводач.