Проучване установи от кои марки са най-често крадените автомобили

  • 03.06.2023 9:50 /
  • 19321 /
  • 0
Проучване установи от кои марки са най-често крадените автомобили

Range Rover е най-популярната марка сред крадците на коли във Великобритания според ново проучване на Confused.com.

С нарастването на кражбите на автомобили в Обединеното кралство Confused.com анализира данни от DVSA, за да идентифицира най-често крадените коли в страната, както и регионите с най-висок процент на кражби, информира auto-press.

Моделите на Range Rover представляват шест от 10-те най-целеви за крадците коли, като Range Rover Velar R-Dynamic HSE D180 е най-често крадената кола в Обединеното кралство. Повече от 130 000 коли са били откраднати само през изминалата година, като крадците използват все по-сложни и усъвършенствани методи, за да заобиколят новите системи за сигурност на автомобилите.

Моделите на Lexus също се появяват на видно място в списъка, като RX 450h и все по-популярният Ford Fiesta, особено Zetec S Red и Black Editions, остават фаворити сред крадците.

Land Rover е най-често крадената марка в Обединеното кралство, като Mercedes-Benz е зад него. BMW и Audi също гордо се кипрят в челната петица. В другия край на плашещият спектър, превозните средства Skoda са най-малко вероятно да бъдат откраднати сред основните марки.

Задълбочавайки се в анализа, данните разкриват, че черният цвят е най-предпочитаният за крадците цвят на автомобилите, с близо 18 000 черни превозни средства, откраднати през изминалата година.

Анализът също така подчертава регионалните различия в нивата на кражби на автомобили. Хората, живеещи в района на Dyfed-Powys в Уелс, могат да въздъхнат с облекчение, тъй като те имат най-ниския процент на кражби на превозни средства. Обратно, шофьорите в Уест Мидландс са изправени пред най-голям риск.

КОМЕНТИРАЙ