През нощта ще става все по-хладно: Пет неочаквани съвета от истински шофьори

  • 22.10.2019 8:00 /
  • 3111 /
  • 0
През нощта ще става все по-хладно: Пет неочаквани съвета от истински шофьори

Как да се справим с неприятностите, които носи ниската температура? Някои шофьори са измислили неочаквани начини за преодоляването на тези проблеми.  

Проблем номер 1. Запотяване на стъклата  

Доста странен метод за предотвратяване на запотяването на стъклата предлага един от шофьорите. 

Според него, най-добре може да преборим това явление с помощта на ... паста за зъби или пяна за бръснене. 

Оказва се, че ако равномерно се нанесе едно от тези две средства по стъклото, размаже се, а след изсъхването се изчисти със сух парцал, проблемът със запотяването може да бъде забравен. До колкото този метод е ефективен, не се наемаме да съдим. 

Проблем номер 2. Влажността в салона 

От този проблем, според някои собственици на автомобили, може да ви спасят само гранулите от абсорбиращите влагата котешки тоалетни. Предлага се да напълните два чорапа с тях, които да бъдат "разпределени" из салона на колата. 

Това средство трябва да ви избави не само от влагата в колата, но и от мириса на мухъл. 

Ако пътниците се смущават от вида на чорапите, може гранулите да бъдат сложени в парцалена кукла и да бъдат окачени като оригинални украшения. 

Проблем номер 3. Замръзването на ключалките

Тук допълнителни приспособления не са необходими. Всичко е лесно, като едно и две. Ако ключалката е замръзнала, направете шепа с ръцете си, която поднесете към ключалката и съгрейте с топлия си дъх. 

Проблем номер 4. Заледени стъкла

За да не губите много време в разтопяването на прозорците на вашата кола, е необходимо ... да слагате върху тях целофан, когато паркирате вашата кола вечерта пред блока. 

Някои шофьори се притесняват, че странният външен вид на автомобила може да предизвика присмех и подигравки, но когато другите собственици оценят този лесен метод, те сами ще започнат интензивно да го използват.  

Проблем номер 5. Замръзнали чистачки 

Целофанът може да се използва и за решаването на този проблем. За да избегнете съприкосновението на чистачките със стъклото, е необходимо на тях просто да се сложат пакети от целофан, след като сте спрели двигателя и не планирате да карате в близките часове. 

Гореизброените съвети  макар и да изглеждат странни, не са лишени от смисъл от гледна точка на физиката. 

Вероятно, те до някаква степен могат да решат проблемите със зимната експлоатация на автомобила.  

 

КОМЕНТИРАЙ