Правилата, които шофьорите е добре да спазват в мол паркингите

  • 24.12.2022 9:50 /
  • 4366 /
  • 0
Правилата, които шофьорите е добре да спазват в мол паркингите

Независимо дали за пазаруване или за разходка из коледния базар много хора в момента са привлечени от молцентровете на града. Паркингите са пълни, често тесни и объркващи.

За да се избегнат стрес и инциденти, добре е шофьорите да спазват стриктно правилата, които важат там, пише auto-press.

По принцип правилата за движение по пътищата важат за всички обществени паркинги, независимо дали знакът го обозначава или не.

Въпреки това алеите в много от паркингите, особенно в подземните, са толкова тесни, че те не са улици в традиционния смисъл. Например, не винаги е възможно да се спазват правилата за предимство.

Ето защо е необходимо внимание и взаимно съобразяване при шофиране в паркингите. Това казват правилата за движение по пътищата. Това означава, че стилът на шофиране трябва да бъде адаптиран към специалните условия в многоетажния паркинг.

Как бързо да размразите замръзналото стъкло на автомобила

Шофирането бавно и внимателно е особено важно в много тесни паркинги. А зрителният контакт и сигналите с ръка са добри начини за комуникация с другите тук.

Ако паркингът е собственост на частна компания, това може да наложи допълнителни разпоредби, които се показват със знаците. Те включват например специални паркоместа за семейства с деца, за автомобили на инвалиди или за зареждане на електромобили.

Има ясни законови изисквания, които важат за обществените и частните паркинги. Всеки, който паркира автомобила си без разрешение на инвалидно място би трябвало да очаква глоба и репатрация на автомобила си.

Лесни и ефикасни съвети за зимния сезон от опитни шофьори

В случай на злополука в многоетажен паркинг отговорността винаги зависи от конкретния случай. Всеки, който повреди неподвижно превозно средство при паркиране или напускане на паркомясто, би трябвало да очаква глоба.

На мястото за паркиране се дава предимство на този, който пръв стигне директно до него. Това важи и ако упълномощените лица минават покрай паркомястото, за да паркират назад, например.

Операторите на многоетажни паркинги обикновено изключват отговорност в случай на кражба или повреда на имущество. Затова не трябва да се оставят ценности в колата. Чантите с хранителни стоки трябва да са в багажника, а не на задната седалка.

КОМЕНТИРАЙ