Правила и съвети за безопасно пътуване с животни в автомобила

  • 26.08.2023 11:50 /
  • 565 /
  • 0
Правила и съвети за безопасно пътуване с животни в автомобила

Животните са чести спътници в колата. Но само при спазване на определени правила и съвети пътуването с четириногите ще е безопасно, пише auto-press.

Някои кучета са ентусиазирани пътници в колата други са по-безразлични или изобщо не обичат да бъдат транспортирани в превозното средство.

Общото между тях е че трябва да бъдат надеждно обезопасени по време на шофиране. Защото за законодателя кучетата, котките и други подобни се считат за товар. Ако са обезопасени, те не представляват риск за хората на борда по време на пътуването.

Ето и най-важните мерки:

Специална транспортна кутия за животни с подходящ размер е подходяща за повечето четириноги приятели, от костенурки до санбернар.

Контейнерът трябва да предлага достатъчно място за движение, но и не бива да е твърде голям. Защото в случай на злополука кутията трябва да предлага опора на животното, без то да се премята в нея.

Специален колан за пътуване с кола е по-подходящ за кучетата вместо транспортна кутия. Обикновено се закрепва към предпазния колан или чрез системата Isofix. В сравнение с кутията за животни обаче коланите имат недостатъка, че предлагат на кучето много място за движение, което може да доведе до рискови ситуации по време на шофиране.

Какво да направите, за да не ви прилошее в колата

Всеки, който мисли да вози коне, вероятно има предвид ремарке и пред него мощен теглещ автомобил. Компактните транспортери за коне с интегрирани кутии отдавна са се утвърдили като популярно решение. Те се прикачват по подобен начин на караваните.

Най-добре е постепенно да свикнете вашите спътници животни да са в колата. Това е особено важно преди дълги пътувания, например с кучето на почивка.

Тази практика може да намали стреса в животното по време на по-дълги разстояния. Това също така предотвратява тежки ситуации за цялата туристическа общност, когато четириногият приятел, който не е свикнал да шофира, протестира шумно.

Специалисти дават съвети как правилно да зареждаме електромобила си у дома

Когато транспортирате животни, трябва да обърнете поглед и към климата. По-специално, те никога не трябва да се оставят в колата, когато е паркирана през лятото, защото вътрешността й може да се нагрее много бързо до опасна степен.

Ето защо също така е важно да правите много почивки, когато пътувате с куче и да оставяте животното да пие достатъчно.

КОМЕНТИРАЙ