Пет уникални начина да организирате уникално вашия гараж

  • 17.02.2020 8:32 /
  • 1185 /
  • 0
Пет уникални начина да организирате уникално вашия гараж

Гаражът е мястото, където се складират ненужните вещи и онези, за които няма място в дома. Но, за да не го превърнете в бунище, вие трябва да отделяте доста внимание на гаража си, дори повече, отколкото на жилищните ви помещения. 

 

Вие трябва да боядисате добре стените му, да се погрижите да има добро осветление и правилно да организирате пространството. 

Сега ще ви дадем няколко препоръки, които ако следвате, ще успеете да извлечете максимума от вашия гараж. 

Каталогизирайте всичките вещи в гаража ви

Разпределете всичките налични в гаража вещи по категории, например, на спортно-развлекателен инвентар, автомобилни инструменти и резервни части, сезонни предмети, градинско оборудване. 

Отделно сложете вещите, които са излезли извън строй и едва ли ще ви трябват скоро, те могат да бъдат изхвърлени, продадени или подарени. 

Гаражът е много по-лесен за ползване, ако вещите в него са добре подредени. 

След това, донасяйки нещо от жилището си, веднага го складирайте с оглед на категорията. 

Складиране на вещите в гаража 

След като вие сте каталогизирали вещите на групи, помислете в какво да ги съхранявате. Вие може да ги сложите в кашони или в пластмасови контейнери, поставяйки върху тях съответните маркировки. 

Не купувайте кутии, кашони или контейнери предварително, в противен случай вашият гараж ще се задръсти допълнително. Като начало трябва да сортирате вещите и едва тогава да купувате съответните за тях кутии.  

Изхвърлете или дайте за благотворителност ненужните вещи 

На практика във всеки гараж има вещи, които никога не са били използвани или собственикът им не знае как да го направии. 

Ако вие сте убедени, че те ще ви потрябват в бъдеще, сложете ги на видно място, за да не забравите за тях. Ако те са нещо, което повече никога няма да ви потрябва, дайте ги за благотворителност или ги продайте на някой, който има голяма нужда от тях. 

Помислете за преустройство на гаража 

Разпределяйки вещите из гаража, помислете къде какво може да се сложи, отчитайки периодичността му на използване и свободното пространство.

Например, често използваните предмети трябва да се намират на лесно достъпно място, а инструментите - в непосредствена близост до работната зона. 

Поставете стелажи или секционна система за съхранение 

Ако искате да запазите колкото се може повече свободно място в гаража си, помислете за състема за съхранение. Установете вертикални опори с полици и мрежи с куки, на които може да се сложи всичко - от кутии до спортно оборудване. 

По този начин ще използвате пространството под тавана, там може да се сложат и метални стойки.

Съставете график за чистене и подреждане на гаража

За да се избегне поредното задръстване на гаража в бъдеще, съставете график за планови почиствания и подреждания. 

Оптималният вариант е един път на тримесечие. Освен това, създайте си навик да се отървавате от ненужните ви неща.  

Магнитни държачи 

С помощта на магнитните държачи може не само да се поддържа чистотата в помещението, но и да се складират често използвани, дребни предмети, например, свредла, инструменти, ножове, ключове и други работи. 

Държач за найлонови торби за боклук 

Знаете ли, че държачите за салфетки може да се използват и за найлонови пликове за боклук. Това е оригинална идея, която трябва да имате предвид. 

Метални кутии и контейнери. 

В металните кутии и пластмасовите контейнери от различни хранителни продукти може да се държат най-различни дребни предмети, като пирони, гайки, шайби и така нататък. 

Съхраняване на тиксото 

Тиксото е много използвана вещ, но то никога не може да бъде намерено бързо точно тогава, когато ви потрябва. За него може да изберете някакъв ярък съд с подходящ размер или сами да си направите контейнер от дърво. 

Заключение

Колкото и да е просторен един гараж, винаги в него няма да има достатъчно място. Закачайки шкафове под тавана, вие ще получите допълнителни места за съхранение, които няма да ви блокират пространството. 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ