Пет стъпки към по-добро шофиране

  • 08.03.2020 9:20 /
  • 1497 /
  • 0
Пет стъпки към по-добро шофиране

Aко следвате тези 5 стъпки, гарантирано ще станете по-добър шофьор

1. Спазвайте ограниченията на скоростта
Превишаването на скоростта е неправилно поради редица причини. Първо, това е против закона - излага ви на риск от глоба и отнемане на точки от вашия талон.

Второ, колкото по-бързо шофирате, толкова повече гориво ще използвате, което съответно ще ви се отрази на финансовото състояние.

И не на последно място, разбира се, повишеният риск от участие в пътнотранспортно произшествие.

Уникално: Стар Запорожец бе превърнат в стилен кабриолет СНИМКИ

2. Шофирайте съобразно моментните условия
Макар да е напълно безопасно да шофирате със скорост 60 км / ч, когато времето е ясно и пътищата са сухи, може да се наложи да регулирате скоростта си. По същия начин ще трябва да се намалите скоростта, когато има мъгла или когато слънцето е ниско в небето, тъй като отблясъците могат да създадат опасни условия на шофиране.

Добрият шофьор има способността да реагира в различни ситуации и да регулира шофирането си спрямо моментите условия.

3. Шофирай автомобила си плавно
Ускорявайки и забавяйки плавно и контролирано, можете да спестите около 20% гориво. Цифрите сочат, че агресивното шофиране може да доведе до това покачване на разхода на гориво с до 30%.

Не е за вярване какво направи тази шофьорка след автомивка (ВИДЕО)

4. Не скачайте на спирачката
Съсредоточете се върху изкуството на прогресивното спиране - започнете леко, и увеличавайте натиска.

Това позволява на другите автомобилисти да реагират на вашите действия и е много по-безопасно от непрекъснато и рязко спиране.

Освен това ще откриете, че по този начин доста по-бавно се износват спирачките и гумите, като същевременно има допълнителен бонус за спестяване на гориво.

5. Спазвайте дистанция
Неспазването на дистанция е изключително опасно.

Помнете правилото за двете секунди. Докато колата отпред минава по фиксирана точка - например знак или мост - започнете да казвате „само глупак нарушава правилото за две секунди“. Ако преминете същата фиксирана точка, преди да сте завършили фразата, карате твърде близо. Следва да увеличите дистанцията.

КОМЕНТИРАЙ