Пет причини да се отървете от колата възможно най-бързо

 • 28.05.2020 8:53 /
 • 2564 /
 • 3
Пет причини да се отървете от колата възможно най-бързо

Автомобилните експерти категоризират щетите на автомобилите на леки и сериозни. Последните може да са причина за много неприятности на собственика в бъдеще, затова е по-добре да се отървете от коли с такива проблеми.

Порталът dejanews.org посочи 5 проблема, поради които си струва да се сбогуваме с колата възможно най-скоро. Първият проблем са червените точки, които показват корозия на метала. Практиката показва, че в този случай автомобилът само за шест месеца е почти 90% покрит с ръжда, което може да бъде отстранено само чрез скъпо пребоядисване на части.

Рязкото увеличение на разхода на масло може да показва проблеми с двигателя, които по правило могат да бъдат елиминирани чрез основен ремонт, който ще струва много скъпо. Това е още една причина да не се бавите при продажбата на автомобила.

Голяма част от критичните проблеми с автомобила възникват в резултат на произшествие. В този случай се използва индивидуален подход: на първо място е необходимо да се определи степента на промяна в геометрията на тялото. Всяко нарушение на него води до влошаване на външния вид и вътрешната структура на автомобила. Освен това скритите повреди правят автомобила по-малко безопасен.

Неизправностите в работата на скоростната кутия се разпознават като критични, които се обозначават с потрепвания при превключване на скорости, външни звуци, изтичане на масло и неправилна работа на контролния блок на трансмисията.

Експертите също препоръчват продажбата на автомобила, ако е имал "дълбок" контакт с вода. Функционирането на различни системи се нарушава и това води до куп проблеми. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Гост
  28.05.2020 19:29
  Блиц, вие съветват този с издуханата вече кола да я пробута на някой свестен нищо не подозиращ човек.
 • Иво
  28.05.2020 19:33
  Блиц, големи лайнари сте.
 • Читател
  30.05.2020 17:24
  Това са поредните празни приказки за печелене на евтин рейтинг!Колата се сменява по съвсем други причини!