Няколко метода за бързо възстановяване след употребата на алкохол

  • 12.04.2024 10:50 /
  • 10108 /
  • 0
Няколко метода за бързо възстановяване след употребата на алкохол

Много хора употребяват алкохол и шофират, но ако сте пили, трябва да знаете колко време отнема да седнете зад волана, без да имате проблеми.

Днес ще ви разкажем какви методи има, за да се отървете от последствията от пиенето на алкохол.

След като сте употребили алкохол, можете да шофирате кола само когато алкохолът напълно е напуснал тялото. Това става за около ден. Следователно, ключът към разбирането кога да шофирате след алкохол е факторът време. Тоест периодът на пълно отстраняване на алкохола от човешката кръв е 20 часа.

Колко време трябва да мине, за да не ви хване дрегера и да получите глоба?

За да избегнете глоба от полицията след консумация на алкохол, трябва да се уверите, че съдържанието на алкохол в кръвта ви не надвишава допустимата граница и да не получите солидна глоба или по-строги санкции.

Важно е да запомните, че степента на интоксикация зависи пряко от консумирания алкохол. Бирата, водката, виното, уискито, конякът имат различен ефект върху нивото на промилите, а продължителността на тяхното „изветряне“ от тялото също е различна. Например след 1 литър бира можете да карате след 5 часа.

Как да се спасите, ако сте се потопили с автомобил във водата ВИДЕО

След употребата на алкохол е важно да се грижите за здравето и безопасността си на пътя. Дори когато алкохолът остава в тялото за дълго време, можете да използвате няколко метода за бързо възстановяване и връщане към нормалното.

Разтриване на ушите

Разтриването на ушите може да подобри кръвообращението на главата и да облекчи чувството на опиянение. Този метод ще помогне за облекчаване на някои от симптомите на алкохолна интоксикация.

Раздвижете стъпалата на краката си

Раздвижването може да активира точки върху тях, което подобрява кръвообращението. Това може да ви помогне да се почувствате по-бодри и съсредоточени.

Почистване на зъбите

Миенето на зъбите помага за премахване на остатъците от алкохол и храна от устата ви и може да подобри свежестта на дъха ви.

Изплакване на лицето със студена вода

Изплакването на лицето със студена вода може да има охлаждащ ефект и да помогне за облекчаване на чувството на сънливост и умора, които често съпътстват употребата на алкохол.

Какъв е правилният подход, ако ваш роднина вече не трябва да шофира заради възрастта си

Изплакване на устата с газирана напитка

Изплакването на устата със сода може да помогне за премахване на лошата миризма на алкохол от устата ви и да освежи дъха ви.

Освен тези методи е важно да запомните, че нищо не може да замени времето, необходимо на алкохола да бъде напълно елиминиран от тялото. Ето защо, ако планирате да шофирате, най-добре е да изчакате, докато се почувствате напълно трезви и можете да шофирате безопасно.

Важно е да осъзнаете, че шофирането в нетрезво състояние е изключително опасно и може да доведе до сериозни последствия за вас и другите участници в движението. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ