Нещата, които водачът винаги трябва да носи със себе си

  • 08.06.2019 9:20 /
  • 1898 /
  • 0
Нещата, които водачът винаги трябва да носи със себе си

Едва ли някой харесва багажникът и салонът на колата му да са пълни с различни резервни части, инструменти, парцали и други вещи. Въпреки това, не можем да минем без някои от тях. Ето какво трябва винаги да носите със себе си, според много специалисти.

- Съвременният човек не може да живее без смартфон или други подобни устройства. Затова трябва да имате зарядно за кола. И най-добре качествено, фирмено.

- Хартиени кърпи, салфетки, парцали - тези неща са обезателни за автомобил. 

- Гаечен ключ за закрепване на колелата. Един добър гаечен ключ все още не е попречил на никого, но напротив, помогнал е на много хора. Ако е необходимо, може да се използва и не по предназначение, защото на пътя възникват различни ситуации.

Експерти обясниха как правилно да съхраняваме автомобилните гуми

- Изолационна лента или скоч. Това са универсални вещи. Те могат да помогнат в най-трудната ситуация.

- Резервен ключ. Понякога се случва, че ключът изведнъж изчезва някъде и не можете да го намерите. Ето защо винаги трябва да разполагате с резервен ключ.

- Кабели за прехвърляне на ток от друга машина, за да стартира колата ви. За някои автомобили такива кабели са много необходими.

- Химикалка и тетрадка. Тези предмети, въпреки архаичността им, могат да бъдат полезни за водача. С тях животът на шофьора е по-лесен, защото не винаги е възможно да се използват устройства.

AutoBild: Кои са най-икономичните съвременни автомобили (СНИМКИ)

- Универсален инструмент. По пътя би бил много полезен универсален инструмент, който има няколко функции като например рязане и пилене.

- Фенерче. Обикновеното фенерче ще ви помогне да намерите паднали ключове в тъмното. Като цяло е изключително полезно за пътуване с автомобил.

- Вода. Тя винаги е необходима при пътуване, особено далечно. За пиене, за измиване на ръцете, за избърсване на предното стъкло ...

- Комплект за първа помощ. Не оставяйте аптечката в салона. Мястото й в багажника. Не забравяйте, че лекарствата имат срок на годност, проверявайте ги.

- Туба за резервно гориво. Пътищата сега са пълни с бензиностанции, но няма да е излишно малко количество резервно гориво в багажника, което да ви помогне в трудна ситуация. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ