Необходимо ли е да миете гумите на колата преди сезонно съхранение

  • 19.04.2024 9:50 /
  • 11167 /
  • 0
Необходимо ли е да миете гумите на колата преди сезонно съхранение

Сега този въпрос вече е много актуален.Навън вече е топло, което означава, че е време да „преобуем“ колата. Въпреки това, шофьорите не винаги могат и имат време да се грижат за складирания комплект при смяна на гуми.

Днес ще ви разкажем дали автомобилните гуми трябва да се измият преди сезонно съхранение, според специалистите. Моля, имайте предвид, че съхранението на гумите е важен аспект от грижата за гумите, което влияе върху живота и ефективността на гумите.

Струва ли си да миете гумите преди сезонно съхранение?

Малък спойлер – да, заслужава си. Измиването на гумите ви преди съхранение може да ви помогне да поддържате външния им вид. Премахването на мръсотия, прах и други замърсители може да ги предпази от избледняване или повреда по време на продължителни периоди в гаража или друго помещение.

Мръсотията и солта, които остават върху гумите след шофиране, допринасят за развитието на корозия върху джантите. Измиването на вашите гуми преди съхранение ще ви помогне да премахнете тези корозивни вещества, намалявайки риска от повреда на джантите и запазвайки тяхното качество. Измиването с качествен шампоан и четка премахва тези замърсители, предпазвайки гумите ви от напукване и избледняване.

Кои са важните аспекти и предимства на гумите R13 за автомобили

Премахването на мръсотия и прах може да помогне за запазването на покритието на вашите гуми. Замърсителите могат да бъдат абразивни, което може да повлияе на състоянието на гумата при дългосрочно съхранение. Измиването на вашите гуми ще ви помогне да поддържате гумата в оптимално състояние, което ще увеличи живота им.

Измиването на гумите преди съхранението им също може да бъде важна стъпка в подготовката за следващия сезон. Чистите гуми ще бъдат готови за измиване преди монтажа, което ще спомогне за запазването на естетическия им вид и поддържане на качеството през целия сезон.

Впрочем, имайте предвид, че миенето на гуми с твърда четка и агресивни химикали категорично не трябва да се прави. Важно е да използвате специални шампоани, които не унищожават гумата. Някои шампоани могат да отстранят смазките от вашите гуми, което ги прави по-твърди. Това може да повлияе негативно на сцеплението и комфорта при возене.

Това са най-лошите летни автомобилни гуми, според експертите от AutoBild

След като гумите изсъхнат напълно, всяка от тях трябва да се опакова в отделна найлонова торбичка. Можете също така да закупите специални херметични торбички, които се затварят с цип и въздухът се отстранява с прахосмукачка. Това ще позволи на маслата в каучуковата смес да се изпарят по-бавно.

Следователно измиването на гумите ви преди сезонно съхранение може да бъде полезна стъпка за поддържане на качеството на вашия автомобил. Премахването на мръсотия, прах и други замърсители ще ви помогне да запазите качеството на вашите гуми и ще ги подготвите за бъдеща употреба.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ