Не влизайте на плажа с колата, но ако го направите...

  • 25.05.2020 8:40 /
  • 1440 /
  • 1
Не влизайте на плажа с колата, но ако го направите...

Лятото наближава, а с него идват и хората, които си мислят, че могат да влязат в морето с колата си. Или поне да стигнат до брега. Уви, всяка година наблюдаваме „специалисти”, които после се чудят как да извадят автомобила си от пясъка. Като цяло не съветваме никой да прави това, но ако все пак стигнете до това положение е добре да се измънете бързо, за да не станете за смях на цяла България. Защото изпълнението ви със сигурност ще се появи в социалните мрежи.

Какво може да помогне, ако се стигне до затъване в пясъка, преди да се наложи викането на влекач?

За да се преодолее без проблем участък с пясък, трябва да се знае, че не бива да се извършат резки маневри - нито с волана, нито със спирачката, нито със скоростната кутия. Гумите трябва да бъдат спаднати до налягане от 1 бар, но не и по-малко. Спадането им ще доведе до увеличаване на площта върху пясъка и затъването ще бъде избегнато.

Ако все пак затънете в пясъка опитайте няколко неща:

- Опитайте да дадете назад, а после напред, но по различна траектория

- Слезте от колата и се опитайте да откопаете водещите колела. Копайте зад тях, тъй като колата излиза по-лесно на заден. Може да опитате да сложите дъска или камък под гумата.

- Ако не успеете да намерите подходящи предмети наоколо - камъни, дъски и други подобни, можете да използвате стелките от салона.

- Не давайте газ без да сте променили позицията на гумите, тъй като това може да доведе до още по-сериозно затъване

- Залейте пясъка и го изравнете с крака. Така може да се увеличи сцеплението на колелото.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • futurehealth
    25.05.2020 9:55
    банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/