Най-добрите страни за пътешествия с мотори

  • 19.07.2021 9:02 /
  • 358 /
  • 0
Най-добрите страни за пътешествия с мотори

Според статистиката, в момента  страната има доста хора, които притежават мотори. При това собствениците им са позиционирани не само в големите градове, но и в провинцията. 

Мототуровете в различните кътчета на света днес се организират от редица компании. Но при желание, да тръгнете на такова пътешествие можете и сами. 

До някои места не е трудно да се стигне с мотор, а в други мотор лесно може да се наеме за малко пари. 

Испания 

Ако се говори за пътувания зад граница, то най-привлекателната страна за мотористите, и с право, се смята Испания. Тази страна, както е известно, е мястото, където се провеждат състезанията от Гран При. 

Испанците са луди по моторния спорт, а техните пътища идеално подхождат за пътешествия с мотор. 

Италия 

В тази страна мотористите са чакани от криволичещи планински проходи и красиви гледки. На практика почти всяко семейство в Италия има мотор. Местните ители често пътешестват из страната именно с такъв вид транспорт. Така правят и редица туристи. 

Великобритания

В Англия мястото, където най-често ходят чуждестранните туристи, е районът от шотландските планини до езерото Лейк Дистрикт. За да се пътува по пътищата на Великобритания, трябва много чинно да се спазват правилата за движение. 

Иначе проблемите с местната пътна полиция са ви гарантирани на 100%.  

Австрия 

В Австрия жадният за приключения мототурист може да намери всичко, което иска. Пътешествениците та са чакани от високи живописни планини, отлични пътища с идеално покритие и забележителна храна. 

Всяка година Австрия е посещавана от огромен брой мототуристи. И всичките те остават доволни от избора си за пътешествие с мотор. 

Мароко 

Мароко не случайно е наричано вратите към Африка. Страната е много примамлива за любителите на екзотиката. Местните Атласки планини могат да бъдат наречени истинска мечта на моториста. 

Там мототуристите ще намерят добри пътища и възхитителни гледки. Пътешествайки из страната, мотористът често ще попада на живописни селца, чиито жители се отнасят към пътешествениците доста гостоприемно. 

Индия

Естествено, с мотор може да се пътешества и из Индия. Но по пътищата на тази страна човек трябва да е максимално внимателен. Те са много опасни и тесни. А шофьорите на камиони в тази страна изцяло може да игнорират мотористите. 

Чили

Безкрайната природа на Чили привлича мототуристите, търсещи необичайни приключения. В Чили има огромно количество интересни древни забележителности, които могат да бъдат посетени с мотор. 

Нова Зеландия 

В Нова Зеландия има много места, където може да се отиде с мотор. Туристите там са чакани от плажове, планини, тропически гори. Отличните пътища и дружелюбното местно население правят Нова Зеландия истински рай за мотористите. 

Тайланд 

В Тайланд пътешествениците, както и в Индия, често си наемат мотори. 

С мотор в тази страна може да се видят доста повече забележителности, отколкото с автобусните екскурзии. При това пътуването ще излезе доста по-евтино. 

КОМЕНТИРАЙ