Може ли акумулаторът на автомобила да се зареди, без да се свалят клемите

 • 11.09.2022 10:50 /
 • 44466 /
 • 7
Може ли акумулаторът на автомобила да се зареди, без да се свалят клемите

Наближаващият зимен сезон е период от годината, в който акумулаторите често не успяват да се заредят напълно. Тъй като акумулаторът няма време да възстанови заряда си, когато е изложен на ниски температури, налага се често да бъде зареждан.

Възможно ли е да се зареди акумулаторът, без да го изваждаме от автомобила?

Според автомобилни експерти зареждането на акумулатора е възможно, без да се изваждат клемите от автомобила, ако се вземат предвид няколко важни особености. Те твърдят, че този метод е безрисков и осъществим.

По-голямата част от продаваните днес акумулатори са литиево-йонни, чието предимство е, че могат да се зареждат при напрежение от 15 V. Необходимо е само да настроите зарядното устройство в автономен режим.

Ето защо бутоните в автомобила са по-добри от сензорните екрани

Много собственици на автомобили смятат, че този метод на зареждане е опасен, тъй като може да разруши електрическите компоненти чрез претоварване. Това е възможно, но само ако използвате прекалено старо зарядно устройство с висока мощност.

Когато зареждате акумулатора, уверете се, че двигателят е изключен. Ако нарушите това правило, акумулаторът може да се зареди твърде бързо, тъй като електричество ще се черпи както от алтернатора, така и от зарядното устройство.

Колите с тези скоростни кутии ще ви създадат големи проблеми

Преди да заредите акумулатора, огледайте клемите, за да се уверите, че са в отлично състояние. Върху тях редовно се наблюдават следи от окисляване. Вследствие на това времето за зареждане на батерията ще се удължи значително.

В този случай автоекспертите препоръчват да ги отстраните, да ги почистите и след това да ги покриете със защитно покритие. Ако извадите акумулатора от автомобила, всички настройки ще бъдат изгубени и ще трябва да започнете всичко отначало. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Критик
  11.09.2022 13:19
  Може с автоматично самоограничаващо според напрежението зареждането зарядно устройство.
 • литиев йончо
  11.09.2022 17:08
  е ъскава тъпотия скоро не бях прочитал,хора,помислете или попитайте,преди да пишете нещо за акумулаторите
 • Безмълвен останах
  12.09.2022 18:11
  За сефте чувам, че сега преобладават литиево йонните акумулатори в автомобилите. Няма въобще какво да се коментира статията. Съветвам автора да отиде да си оправи маникюра и да стои далеч от подобни теми. Ужаст!
 • Иво
  13.09.2022 9:08
  Литиево-йонни - хахахахаххахаа. Вземете си изтрийте статията.
 • Мартин
  13.09.2022 10:22
  Пълни простотии
 • Hamdi Shakir
  14.09.2022 2:56
  Yri miliona narod petnadest miliona avti razuznavaci
 • Механик
  17.09.2022 10:43
  Автомобилните акумулатори са оловни, а не литиевойонни