Механик с 55-годишен опит: Почиствайте тези 6 скрити отвора на колата, за да не тръгне ръждата ВИДЕО

 • 26.10.2023 12:09 /
 • 4626 /
 • 2
Механик с 55-годишен опит: Почиствайте тези 6 скрити отвора на колата, за да не тръгне ръждата ВИДЕО

Механик с повече от 55 години опит идентифицира пет автомобилни канала, които трябва да поддържате чисти в колата си, за да избегнете ръждясване на части и повреда на електрониката.

Опитният техник Скоти Килмър качи съветите си във видеоклип в YouTube, като започна с протектора на двата дренажни отвора в долната част на вратата на шофьора, пише  Daily Express.

Скоти обяснява във видеото си, че когато вали, вътрешността на вратата на шофьора често събира малко вода, защото уплътнението не е перфектно. Скоти обаче показва на зрителите дренаж с две дупки, който се грижи водата да не се издига твърде високо, да не ръждясва вратата, да не прекъсва електрическите връзки или да издава досадни пръскащи звуци.

Механикът демонстрира как бърка в долните дренажни отвори с метален ключ, като го движи нагоре, но всеки подобен предмет, който пасва, ще помогне да се гарантира, че боклуци няма да блокират дупките.

Дренажните отвори в долната част на вратата обикновено се намират на предните две врати на автомобила, а не на задната двойка. След това Скоти идентифицира четири отделни дренажни отвора във всеки ъгъл на люка на автомобила.

Той казва: „Водата може да доведе до ръжда по стоманата [около люка], може да съсипе електрониката [използвана за отваряне на люка] – затова се уверете, че дренажите ви са чисти, за да предотвратите събирането на вода.“

В коментарите към видеото на Скоти зрители споделиха своя опит с дренажните дупки на автомобилите си.

Един акаунт в YouTube написа: "Миналия дъждовен сезон карах колата си и буквално слушах водата, която се плиска около мен. Накрая реших да премахна пробките за източване, 2 в долната част на всяка врата.

Количеството вода и парчетата от мръсотията, която изтече, ме удиви и зарадва! Няма повече пръски! И за щастие не отидох за ремонт в дилърството!"

Друг зрител коментира: „Скоти, всеки път, когато гледам да си купя стар LandCruiser, люкът и дренажите на вратите са третото нещо, което проверявам.“

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • марин
  26.10.2023 12:42
  блиц вие сте идиоти задните врати да изгнят ама предните да са добре Плискала се водата ами да си пусне рибки.
 • jmdsofu
  27.10.2023 20:18
  Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена----->> https://e.vg/mono