Лесен начин как винаги да намерите най-хубавото място за паркиране

  • 09.10.2019 9:29 /
  • 2387 /
  • 0
Лесен начин как винаги да намерите най-хубавото място за паркиране

Всеки шофьор знае колко е трудно да си намерим място за паркиране на автомобила. 

Затова някои шофьори предпочитат да оставят колите си на първото им попаднало паркомясто, а след това дълго време да вървят пеша до местоназначението си.  

Ако не сте готови да се примирите с това, че винаги ще имате проблеми с намирането на място за паркиране, тези съвети може да са полезни за вас. 

Как паркирате?

Има няколко стратегии, които са използвани от шофьорите за това, да паркират автомобила си

Песимистичната стратегия - заемането на първото попаднало се свободно място. 

Оптимистичната стратегия - търсенето на паркомясто максимално близко до вашето местоназначение, независимо от това, колко коли са паркирани на паркинга. 

"Разумната стратегия" - анализ на ситуацията и приемането на решение за това, струва ли си да паркирате на всяко едно свободно място или си струва да потърсите място, по-близко до вашето местоназначение. 

Най-често шофьорите, които следват тази стратегия, паркират примерно на средата на паркинга.

Анализ на стратегията, 

Правейки анализ на стратегията, която се използва от шофьорите, специалистите са стигнали до мнението, че първата стратегия не е ефективна, защото подразбира загуба на време в ходене до необходимото място. 

Опитите да се намери най-хубавото възможно място са неефективни, защото изисква твърде много време за търсене и, за съжаление, рядко приключва с успех. 

Използването на разумната стратегия и анализ на текущата ситуация свеждат до минимум както времето, изгубено в шофиране, така и за ходене, защото вие ще паркирате на средата на паркинга.

Обръщаме вашето внимание на това, че "разумната" стратегия в реалния живот може не винаги да сработи, защото анализът е бил направен на паркинги, които имат по един ред коли, а в реалния живот такива паркинги се срещат доста рядко.  

КОМЕНТИРАЙ