Кои технически течности от различни марки не трябва да се смесват в автомобилите

  • 05.03.2023 10:50 /
  • 26596 /
  • 0
Кои технически течности от различни марки не трябва да се смесват в автомобилите

Някои технически течности от различни марки и от различни производители могат да се смесват, а някои - в никакъв случай, предупреждават експертите.

Моторно масло

При необходимост двигателните масла могат да се смесват неограничено. Въпреки че е по-добре да купите същото масло за доливане, с което вече е напълнено.

Но ако внезапно на пътя се открие ниско ниво на маслото, то тогава трябва да го допълните. Освен това в такъв случай можете да вземете за доливане както масло за дизелови, така и за бензинови двигатели, вискозитетът, качеството и производителят не са важни.

Въпреки това, ако трябваше да „съгрешите“ по този начин на пътя, тогава е препоръчително да смените маслото след връщането.

Антифриз

Ако нивото му коварно падне под отметката Min, тогава можете да добавите малко количество вода - 100–200 милилитра. По-добре е водата, която се налива, да е дестилирана или поне филтрирана.

При по-сериозна загуба на течност трябва да се добави охлаждаща течност, при това препоръчана от производителя.

Не трябва да се смесват антифризи от различни видове, добавките, които са в състава им, започват да влизат в "конфликт". 

Кои грешки и обстоятелства повреждат окачването на колите

Спирачна течност

Почти всички съвременни спирачни течности са съвместими една с друга и могат да се смесват. С изключение обаче на течностите на основата на силикон DOT 5. Те не трябва да се смесват с обичайните течности на основата на гликол и полиестер. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ