Кои са очевидните признаци, че е дошъл моментът да смените колата

  • 11.06.2021 9:20 /
  • 1131 /
  • 0
Кои са очевидните признаци, че е дошъл моментът да смените колата

При правилно и навременно техническо обслужване на автомобила, можете да увеличите експлоатационния му срок. Но все пак идва моментът, в който трябва да се разделите със старата си кола, за да си купите нова. Има признаци, които ще укажат на опитния водач, че е време да смени машината.

1. Разход на гориво

Цената на горивото непрекъснато расте. В същото време автомобилните производители пускат нови модели с по-икономичен разход на гориво. Ако се появи нов икономичен модел, то това е повод да се замислим за закупуването му.

 

2. Край на гаранционния период

Различните автомобилни компании предлагат различна гаранция за автомобилите си. Обикновено е от 2 до 5 години. Гаранцията е един от основните аргументи в полза на новия автомобил.

За съжаление, всяка кола рано или късно се разваля и тогава си спомняте за гаранцията. Ако няма гаранция, трябва да плащате сами за части и ремонти. А това понякога е много скъпо. Следователно, краят на гаранционния срок е причина да се помисли за нов автомобил.

Вижте кои са най-евтините и безопасни страни за автомобилни пътешествия (СПИСЪК)

Как да подготвите автомобила си за дълго пътуване

3. Пътнотранспортно произшествие

Някои водачи предпочитат веднага да продадат автомобил, който е участвал в сериозна катастрофа, дори без да го ремонтират. Те се опасяват, че след ремонта машината ще има някои скрити дефекти, което увеличава риска от ново произшествие.

 

4. Възраст на автомобила

По-старите автомобили могат да доставят повече неприятности и загуба на пари на собствениците си, отколкото полза. Колкото по-стара е колата, толкова по-често се разваля. Разбира се, има коли на надеждни, доказани марки, но и те имат проблеми рано или късно.

5. Отстъпки и промоции

Сега автопроизводителите и дилърите привличат клиенти с различни отстъпки и промоции. Понякога, благодарение на това, можете изгодно да закупите нов модел. Това е добра причина да помислите за смяна на автомобила.

Защо праговете на колите изгниват, какво да направим, ако това се получи

6. Промени в състава на семейството

Увеличаването на семейството може да бъде причина за закупуване на нов, по-просторен и по-безопасен автомобил. Автомобилните компании произвеждат различни "семейни" модели, оборудвайки ги с модерни системи за безопасност на децата.

7. Промяна на статуса

Повишиха ви в работата? Избраха ви за престижна, отговорна и добре платена работа? В този случай едва ли ще пристигате на работа с употребявана кола, на която отдавна й е дошло времето да бъде заменена? Нова работа и длъжност  е повод за закупуване на кола, която съответства на новия ви статус. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ