Кои са недостатъците на автоматика на колите, проявяващи се през зимата

 • 10.02.2023 11:50 /
 • 43534 /
 • 4
Кои са недостатъците на автоматика на колите, проявяващи се през зимата

Автоматичните скоростни кутии стават все по-популярни сред шофьорите. Само за няколко години търсенето на автомобили с автоматична скоростна кутия е скочило в пъти.

Разбира се, експлоатацията на механична и автоматична скоростна кутия не е едно и също нещо. Нещо повече, използването на автоматика е свързано с много по-голям брой особености. Някои проблеми с такава кутия възникват конкретно през зимата.

1. Никакво бутане

Първият сериозен проблем на автоматичната скоростна кутия е, че ще бъде невъзможно да запалите колата в студа с бутане, ако акумулаторът е изтощен или стартерът е излязъл от строя поради времето. Автомобилът ще може да бъде "съживен" само в сервиз.

Можете също така да опитате с подаване на ток от друга кола да запалите автомобил с автоматична скоростна кутия, но в този случай трябва да бъдете много внимателни, защото всяко грешно действие може да изгори цялата електроника на автомобила.

2. Затруднено загряване

Следващият важен проблем е общата трудност на загряване на автоматична скоростна кутия при силен мраз. При минус 15 градуса например няма да може просто да се загрее автоматичната скоростна кутия. Това е така, защото кутиите всъщност не се загряват на празен ход.

Кои грешки и обстоятелства повреждат окачването на колите

Колата трябва да се движи. В същото време шофирането при студена скоростна кутия ускорява износването й. Което в крайна сметка води до необходимостта от скъпи ремонти

3. Снежен "плен"

Последният, но не по значение недостатък в списъка, е трудността при излизането на автомобил с автоматична скоростна кутия извън снежния "плен". Автомобил с механична скоростна кутия винаги може да преодолее труден терен.

Експерти посочиха кои са причините да се промива двигателят преди смяната на масло

Това не може да бъде направено с машина, която има автоматик по технически причини. Работата е там, че автоматичната скоростна кутия просто не е в състояние да сменя скоростите толкова бързо. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Радо
  10.02.2023 20:19
  Абсолютни глупости и некомпетенност
 • Ти да видиш
  10.02.2023 20:25
  И 99% от северно американците карат автоматици....защо? Тотални некадърници са си изсмукали от пръстите горните глупости.
 • Този
  13.02.2023 16:25
  Още една от многото некомпетентни и лъжливи статии на тази страница!!!
 • Ханс
  14.02.2023 12:53
  Вай, вай, вай, по-големи глупости не бях чел...