Кои марки автомобили са най-скъпи за поддръжка

  • 09.05.2021 8:50 /
  • 4661 /
  • 1
Кои марки автомобили са най-скъпи за поддръжка

Американският рейтинг на разходите за обслужване, по изразходваната сума, е малко вероятно да стане актуален за България. Но съотношението между марките е достатъчно интересно и актуално за всяка държава.

Реалната стойност на използване на автомобила винаги надвишава очакваните разходи. В допълнение към данъците и застраховката има и техническо обслужване, което не е свързано само със смяната на маслото и филтъра. Това са и сериозни разходи, които се увеличават значително с възрастта на автомобила.

Американската компания YourMechanic, занимаваща се с обслужване на коли, анализира данните си, за да покаже кои автомобили са най-скъпи за собствениците си.

И не за година-две, а за десет. Трябва да се уточни, че изчисленията се основават на пробег от около 25 000 км годишно, което означава поне две технически обслужвания годишно.

Audi

На пето място е Audi, чието обслужване е около 12 400 долара в продължение на 10 години. Интересното е, че Volkswagen AG Group има правило да прави всяко второ обслужване два пъти по-скъпо от предишното и това се отнася както за Skoda, така и за Audi.

Например минималната цена на обслужването за Audi A8 с 4,2-литров бензинов двигател е 282 долара. Толкова струва първата услуга, а втората включва диагностика и цената й вече е 585 долара.

3.0-литровото Audi Q8 е малко по-евтино за обслужване - $ 278, $ 407 и $ 320 за първите три пъти, докато четвъртият и осмият струват $ 673.

Cadillac

Обслужването на Cadillac за 10 години е малко по-скъпо - 12 500 долара. Най-евтината услуга за американската премиум марка е $ 377, а редуването на по-скъпите е $ 512.

Смяната на спирачните накладки при някои модели на марката струва $ 592, други $ 242 се плащат за нови свещи.

Пет автомобилни двигатели, които са в състояние да изминат 500 хил. км без повреди

Volvo

Интересното е, че разходите за поддръжка на автомобил на Volvo са същите като на Cadillac - 12 500 долара за 10 години. Най-скъпо е обслужването на Volvo S90 и XC90, което струва $ 418, а при подмяна на свещите и спирачната течност, сумата се увеличава само със $ 135. Поставянето на нови накладки струва на клиентите $ 404.

Разходите на автомобила на шведския производител се увеличават при смяна на ангренажния ремък, което трябва да се направи по време на шестото техническо обслужванеа на моделите на Volvo. След това услугата струва $ 943.

Mercedes-Benz

На второ място по разход за обслужване са автомобилите на Mercedes-Benz, които след 10 години струват на собственика си около 12 900 долара. Това са почти 1300 долара годишно. Смяната на ангренажния ремък струва $ 404, докато трудоемката "операция" по подмяна на клапата на всмукателния колектор заедно със самия колектор струва $ 540.

Разходите за обслужване на Mercedes-Benz S-Class са най-високи и при този модел няма значение дали се обслужва основната версия или най-добрите варианти. Клиентът плаща поне 606 долара за стандартно обслужване и ако филтрите бъдат сменени (има няколко), тогава цената скача до 808 долара.

Спирачната течност се сменя два пъти годишно - 135 долара, а новите накладки струват 860 долара за брой. Свещите струват 202 долара. Същата сума се заплаща и за обслужване на кросоувър Mercedes-Benz GLS.

Сигурен начин, чрез който се разбира дали авто маслото е фалшиво

BMW

Най-скъпите за поддръжка автомобили са BMW - средно 17 800 долара за 10 години, а разликата с Mercedes-Benz определено е впечатляваща.

Съобщава се, че за тези коли посещението на сервиз до голяма степен зависи както от пробега, така и от стила на шофиране.

И тук лидер по цена е флагманът на марката - 7-Series, а цената му е сравнима с Mercedes-Benz S-Class. Всяко редовно обслужване струва около $ 606, което включва салонни филтри. Смяната на накладки струват $ 808, а свещите $ 242.

Подобни суми са необходими за BMW X6, където поддръжката е малко по-скъпа - $ 640, а подмяната на накладките - $ 889. Но свещите са по-евтини - 215 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • kabin40
    09.05.2021 16:01
    Ми то май там трябва да си обслужвам пасата