Кога и как трябва да миете двигателя на колата си?

  • 06.08.2020 8:50 /
  • 1977 /
  • 0
Кога и как трябва да миете двигателя на колата си?

Често шофьорите си задават въпроса кога и как трябва да се мие двигателя, за да бъде по-дълго в изправност и да работи добре. И експерти решиха да дадат насоки по тази тема.

Ето какво съветват те:
Ако е необходимо да изплакнете или измиете със струя двигателя, е хубаво да увиете акумулатора и другите уязвими места плътно, за да не стига вода до тях. Този подход обаче важи за стари автомобили, понеже новинте имат много електроника.

Надежден начин от опитни водачи как да не ви удря ток от колата

Като се има предвид този факт, всичко трябва да се прави внимателно и бавно. Препоръчва се да се извърши почистване с обикновена прахосмукачка. Най-проблемните зони могат да бъдат бърсани със суха четка. Най-важното при измиване на мотора е да не повредите проводниците.

Можете също да опитате да го избършете със суха кърпа. Ако не може да се справи с изобилен слой засъхнала мръсотия, ще трябва да разглобите частта и да я забършете отделно с влажна кърпа.

Двигателят трябва да се мие, когато има често шофиране, тъй като това води до образуването на плътен слой мръсотия в двигателното отделение, което уврежда топлинната мощност на агрегата./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ