Кое стъкло на колата да счупите, ако ключовете са заключени вътре и се налага да тръгнете

 • 12.08.2021 11:50 /
 • 6052 /
 • 2
Кое стъкло на колата да счупите, ако ключовете са заключени вътре и се налага да тръгнете

Много хора са попадали в ситуация, в която трябва спешно да отворят автомобила, но нямат ключовете. Някой ги е оставил в колата, друг ги е изгубил, трети ги е забравил, но алармената система е сработила добросъвестно, което означава, че е невъзможно да се влезе в салона.

Добре би било, ако можете да се върнете за ключовете или поне да изчакате пристигането на специалисти. Но понякога се налага спешно да тръгнете, така че остава единствено варианта да счупите едно от стъклата и да отворите автомобила отвътре. Въпросът е кое именно от тях да счупите.

Кое да изберете и защо

Като начало трябва да се разбере, че в никакъв случай не трябва да се счупва страничното стъкло на водача. Първо, то е скъпо. Второ, често е трудно да се намери конкретното стъкло за определен модел автомобил. Често не са налични, особено когато наистина се нуждаете от тях.

Тези действия на шофьорите могат да повредят всеки автомобил

Нерядко шофьорите се насочват към един от "триъгълниците", малкото стъкло разположено в задната част. В сервиза обаче ще бъдете много изненадани да чуете колко ще ви струва възстановяването на този елемент.

Какво означават известните на всички автомобилни съкращения

Всъщност, тези прозорци макар и с доста малки размери, често са най-скъпите, независимо дали са нови или вече използвани.

Ако все пак се налага да счупите стъкло, най-добре е да изберете стъклото на задната дясна врата. То е най-достъпно както от гледна точка на цена, така и на наличност. Това се отнася както за нови, така и за употребявани варианти. 

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • иван
  12.08.2021 12:44
  най добре предното ...
 • Фен рз
  13.08.2021 9:05
  Нищо не чупете вратата отгоре над стъклото е тънка и лесно се огъва достатъчно да пъхнете тел и с нея да отворите