Каква е последователността при почистване на седалките на автомобила

  • 11.05.2024 9:50 /
  • 9298 /
  • 0
Каква е последователността при почистване на седалките на автомобила

Всеки собственик на автомобил е необходимо да знае как да почиства седалките на колата, за да се чувства добре и комфортно на път. Ще ви кажем как да направите това.

Първа стъпка: Премахнете всичко от седалките на колата си

Точно като всяка стая в дома ви, нещата просто започват да се трупат в колата ви. За да почистите най-добре седалките на колата си, ще трябва да премахнете всичко, което може да блокира прахосмукачката, на която ще се спрем в следващата стъпка. Това включва фиби, паднали бисквитки и, ако имате такива, седалки за малко дете. Това ще ви даде напълно чист старт.

Стъпка втора: Използвайте прахосмукачка за цепнатините на седалката

Време е да изсмучете всички тези микротрохи, косми и прахови частици, за да почистите седалките на колата си. Уверете се, че влизате във всички малки кътчета и пролуки, за които разбира се можете да използвате ръчната приставка на вашата прахосмукачка.

Специалист с половин век опит открои важна грешка, свързана с колелата ВИДЕО

Не забравяйте да минете между облегалките на седалките и дъното. Докато използвате прахосмукачка за седалките, използвайте другата си ръка, за да разделите шевовете на плата, така че да можете да натиснете здраво прахосмукачката, изсмуквайки всичко, което не виждате.

Стъпка трета: Третирайте петната по седалките на колата

Напръскайте лек слой почистващ препарат върху всяка област, която се нуждае от допълнително внимание, като пръски от кафе или кални отпечатъци. Не забравяйте да следвате указанията на етикета, но обикновено четири или пет впръсквания ще бъдат достатъчни, за да наситят зоната, без да прекалявате (пръскането твърде много може да доведе до груба миризма на плесен, дори по-лоша от самото петно).

За всякакви пластмасови предмети, като волани или части на таблото, използвайте качествен многофункционален спрей.

Четвърта стъпка: Почистете и избършете седалките

След пръскане използвайте четката, за да разхлабите енергично мръсните частици. Когато сте готови, препоръчваме микрофибърна кърпа, за да избършете мръсната пяна. Меките влакна са по-абсорбиращи от обикновените кърпи и за разлика от хартиените продукти не оставят след себе си мъх.

Важно за шофьорите: Тези миризми означават повреди в автомобила

Използвайте толкова свежи кърпи от микрофибър, колкото е необходимо, за да избегнете потъването на мръсотия обратно в седалката.

Стъпка пета: Продължавайте да почиствате и пръскате!

Може да отнеме няколко пъти пръскане, търкане и избърсване с микрофибърни кърпи, за да почистите наистина ефективно седалките на колата си. Бъдете търпеливи и повтаряйте, докато петната изчезнат.

Стъпка шеста: Отново използвайте прахосмукачка за седалките

Почистете отново с прахосмукачка засегнатите зони, за да абсорбирате всички останали частици мръсотия. Това също помага за изсушаване на напръсканите зони, което е важна стъпка, тъй като влажната кърпа може да причини мухъл и миризми по-късно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ