Как шофьорите убиват автомата на колата си само за минути

  • 10.11.2022 8:17 /
  • 75877 /
  • 0
Как шофьорите убиват автомата на колата си само за минути

До основен ремонт на автоматична скоростна кутия Ви делят само 30 км.

Чували ли сте за правилото 50/50? Въпросът е, че при теглене на кола с автоматична скоростна кутия скоростта не трябва да надвишава 50 км/ч и такава кола може да бъде теглена на въже най-много 50 километра, обяснява експерт на авторитетно автомобилно издание.

Днес "неутралната" позиция на машините е предназначена само за най-екстремните случаи. Например, преобърнете колата върху камион за теглене или я бутнете отстрани на пътя, освобождавайки пътното платно.

Мнението на експерта:

- Ако тези условия не са изпълнени, поради липса на смазване (в края на краищата, маслената помпа не работи, ако двигателят е изключен), на триещите се повърхности може да се появят надрасквания. Днес тези изисквания станаха по-строги: станаха „30 на 30“. А някои производители като цяло се противопоставят на тегленето, като препоръчват неизправна кола да се транспортира изключително на камион за теглене.

Що се отнася до тегленето на други автомобили, тук важи принципът на разумната достатъчност. Голям SUV може да тегли малка лека кола, но напротив, дори не трябва да опитвате: автоматичната скоростна кутия определено ще прегрее. Същото важи и за теглене на тежки ремаркета: прочетете инструкциите за вашия автомобил.

КОМЕНТИРАЙ