Как приборният панел на колата може да блести без използване на полирол

  • 29.07.2021 11:50 /
  • 2498 /
  • 1
Как приборният панел на колата може да блести без използване на полирол

Искате ли автомобилът ви буквално да блести? Омръзнал ви е постоянният прах върху таблото? За тази цел можете да използвате специални полироли. Но всички подобни средства ще струват доста скъпо.

За щастие, можете да си направите собствен подходящ вариант на доста ефикасния полирол и то от подръчни средства.

Какво ви е необходимо: дестилирана вода, омекотител за дрехи, пулверизатор, пластмасова бутилка, салфетки, воронка

Можете да си направите препарат за почистване на таблото на автомобила буквално от всичко, което вече имате вкъщи. На първо място, ще ни трябват омекотител за пране, чиста бутилка и дестилирана вода.

Каква е причината селекторът на автоматика на колата да стане толкова малък

Водата и омекотителят се смесват в една и съща бутилка в съотношение 1 към 1. Възможно е да се приготвят наведнъж както един литър, така и един литър и половина, тъй като омекотителят не се разваля във вода и веществото може да се съхранява дълго време в автомобил или гараж. Двете течности трябва да се смесят добре.

Разклащайте приготвената смес преди всяка употреба и почистете добре приборното табло. С влажна кърпа е още по-подходящо.

Когато панелът изсъхне, нанесете самоделното средство за полиране на основата на омекотителя. Както и при работа с продукта от магазина, самоделният полирол се втрива със суха салфетка или парцал.

Пет проблема, които се случват на автомобилите в жегите

След обработка с полирола от омекотител приборният панел ще изглежда дълго време като че ли автомобилът току-що е доставен от автомобилния салон.

Благодарение на веществата, съдържащи се в омекотителя, повърхността ще стане прахоотблъскваща за известно време. Разбира се, "истинските" средства за защита от магазина работят още по-добре. Вярно е, обаче, че те струват и много повече от литър дестилирана вода и омекотител за тъкани. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Радо
    29.07.2021 21:52
    нанесете самоделното средство за полиране на основата на омекотителя. Кой си ти бе, къде се дипломира ?