Как обикновена цигара ще ви помогне да поддържате чисто предното стъкло на колата

  • 19.01.2020 9:20 /
  • 66198 /
  • 0
Как обикновена цигара ще ви помогне да поддържате чисто предното стъкло на колата

Съвсем обикновена цигара може да помогне срещу мръсни стъкла, ако знаете как да я използвате правилно. Техниката, с която ще ви запознаем, е приложима за почти всяка ситуация със замърсяване на прозорци на автомобили, както и за огледала.

На първо място, цигарата може да помогне да се отървете от водните и мазни петна, които автомобилните чистачки толкова често оставят в резултат на своята дейност.

Какво ви трябва: пакет цигари, парцалче от 100 процента памук

Можете да разрешите проблема с ужасните мазни и воднисти петна по стъклото бързо и ефективно с малък парцал и пакет цигари. Няма да ви се налага да правите нищо сложно. Цялата процедура за почистване на автомобила отнема няколко минути.

3 начина да спасите корпуса на автомобила, който е започнал да ръждясва

И така, вземаме парчето памучен плат и го намокряме с топла вода, след което го изстискваме старателно. После разстиламе мократа кърпа върху правата, равна повърхност. Взимаме 5-10 цигари, разкъсваме ги и изсипваме целия тютюн на парцала, така че да бъде разпределен по цялата площ.

Изчакваме 5-10 минути, докато тъканта се „насити“. Този момент ще бъде достатъчно лесен за разпознаване - светлият парцал ще придобие кафеникаво-жълт оттенък. Махаме остатъците от тютюн и започваме да избърсваме стъклото, като не се оставят необработени места. Предварително трябва да се облее стъклото на колата с вода. Всичко това отнема 3-5 минути.

Нужно ли е да покриваме двигателя на колата през зимата

После стъклото се оставя за няколко минути в покой директно с остатъците от тютюна. В заключение, включват се чистачките и стъклото се избърсва 10-15 пъти, като използвате течност. Ако тютюнът остане върху стъклото, можете просто да го изплакнете с вода. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

КОМЕНТИРАЙ