Как не трябва да икономисвате гориво

  • 02.11.2020 8:59 /
  • 1996 /
  • 1
Как не трябва да икономисвате гориво

Предвид икономическата ситуация много шофьорите опитват всякакви трикове, за да направят икономия на горивото, но често това води до обратен ефект.

Един от най-често срещаните начини е с добавки, които уж намаляват разхода. Експерти обаче са категорични, че добавките няма как да ви намалят разхода или разликата ще е толкова малка, че с нея не можете да си покриете парите, които сте дали за добавка.

Също така на автомобила не трябва да се монтират спойлери и задни крила, тъй като те увеличават въздушното съпротивление, а заедно с това и разхода на гориво.
 

Освен това не злоупотребявайте с отворени прозорци и климатик. "Отворените прозорци добавят около пет процента към разхода на гориво, а отвореният люк около три. Пускането на климатика изразходва част от мощността на двигателя. В резултат на това ще изгори повече гориво, за да върви по същия начин и в същото темпо с работещия климатик", обясняват есксперти. 

Освен това не трябва да се опитвате да влезете във въздушната възглавница пред камион, тъй като съществува риск от счупване на предното стъкло, лаковото покритие на бронята и капака.

Ако на покрива на автомобила е монтиран багажник, той трябва да бъде премахнат, когато не е необходимо. 

„Дори празният багажник на покрива увеличава устойчивостта на входящия въздушен поток, в резултат на което разходът на гориво се увеличава“.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Firebg
    02.11.2020 18:57
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/